Spelarbetyg: Real Sociedad-United 0-0

United kryssade i San Sebastián efter en klassisk Champions League-bortamatch mot Real Sociedad. 0-0 blev slutresultatet på Anoeta.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Startelvan

David De Gea 7
Spanjoren är som vanligt säkerheten själv och även om han aldrig ställdes på prov löser han allt han behöver på ett bra sätt. 
Chris Smalling 6
Smalling gör en helt okej match som högerback, förvånansvärt bra faktiskt. Det som drar ner betyget är att hans inlägg och sista passning inte är tillräckligt bra. Det är inte Smallings fel, han är ingen högerback och kommer aldrig att bli det. Men, bra annars.
Rio Ferdinand 6
Tillbaka i spel igen och står för en stabil insats. Ställdes inte på stora problem alls, men gjorde det han skulle när han behövde. Får dock svårt att behålla platsen i elvan i fortsättning med tanke på de andra mittbackarnas prestationer.
Nemanja Vidic 7
Serben är tillbaka på allvar med två raka bra insatser. Säkerheten själv när han sattes på prov. Eftersom det är fem dagar till matchen mot Arsenal bör det innebära att kapten Vidic gör sin fjärde match på mindre än två veckor på söndag! Förstaval tillsammans med Jonny Evans nu.
Patrice Evra 7,5
Uniteds bäste. Klockren defensiv, Evra plockade bort både Vela och Griezmann ur matchen när han ställdes mot dem. Nära att få 8:an, men det offensiva bidraget var inte tillräckligt bra.
Antonio Valencia 5
Bra i lördags, dålig i Baskien. Bidrar inte med något offensivt och valde av någon anledning att dra sig in centralt väldigt ofta. Det känns på allvar som att Valencias bästa position nu är högerback.
Marouane Fellaini 5,5
Utvisad i 90:e. Belgarens näst bästa insats i United-tröjan där han vann väldigt mycket boll. Drog dock också på sig många frisparkar efter klumpigt agerande vilket ledde till utvisningen. Därav når han ändå inte upp till godkänt.
Ryan Giggs 6
950 matcher i Manchester United. Det här är dock inte en match som Giggs kommer att komma ihåg för sin insats. Bäst på plan mot Sociedad för några veckor sedan men nu såg det ut som det vanligtvis gör när Giggs spelar centralt på mitten. Godkänd, ändå.
Shinji Kagawa 7
Utbytt i 90:e. Hade en rätt dålig kväll så länge han höll till på vänsterkanten. Sen flyttade han in centralt och visade hur bra han är där. Låg bakom allt United skapade, spelade fram Hernandez till missen, låg bakom Van Persies stolpskott och även straffen. Är en fantastisk spelare, men kommer han någonsin få en lång period i sin rätta position? 
Wayne Rooney 6
Utbytt i 63:e. Godkänd, inte mer. Det här var inte någon av Rooneys bättre matcher i år. Byttes ut för att sparas till söndagen. Kan mycket, mycket bättre.
Javier Hernandez 5,5
Utbytt i 63:e. Fick chansen att fortsätta sin fina målform, men tog den inte. Hade ett jätteläge cirka sex meter från mål men sköt högt över. Imponerade inte alls. 

Avbytare

Ashley Young 5
In i 63:e. Inledde piggt och hade ett fint inspel till Van Persies stolpskott. Sen var han som vanligt, ineffektiv, och så slängde han till sig en straff efter minimal kontakt. En situation personifierade hans form, han fick bollen centralt utan press på sig, fumlar med den så att han håller på att tappa den innan han drar iväg en felpass. Dålig. 
Robin van Persie 6
In i 63:e. Fick fart på United och prickade stolpen två gånger. Blir ändå syndabock tillsammans med Hernandez eftersom han missar en straff och därmed vinner inte United matchen.
Phil Jones n/a
In i 90:e. Rörde nog aldrig bollen.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS