Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 2 days

mutd
Mittfältet är som så ofta det vi tittar på inför en Manchester Unitedmatch. Det har vi gjort i princip ända sedan Hargreaves (”one of my worst buys”) zonade ut i förskingringen. Ändå vinner vi titlar och går till CL-finaler. Märkligt.
När Arsenal, som alltid har och har haft ett överflöd av mittfältare, kommer till OT på söndag är det fokus där igen. Vilka ska hålla koll på Özil och Ramsey? Är Carrick rostig efter att ha missat några matcher? Vem ska spela bredvid honom? Jones eller Giggs eller Fellaini? Är vi nöjda med vem det än blir?
Allt är förstås sekundärt om det slutar rätt efter 90 minuter (eller 93 som vissa påstår att en fotbollsmatch utan förlängning pågår). Och nyckeln är i mina ögon Phil Jones. Är han så bra som han kan vara på mittfältet så är jag nästan övertygad om att vi vinner. Nu kanske det ter sig märkligt att en ”spelförstörare” skulle ha så stor betydelse, men i matcher mot Arsenal är det ju som bekant bullying som varit en stor bidragande orsak till segrar. Det var framförallt på den tiden när de var lika bra – eller kanske bättre – än United.
Moyes själv har ingen vidare statistik mot Wenger så det blir intressant att se hur han lägger upp det hela. Tror han att Uniteds offensiv är tillräckligt bra för att på egen hand greja tre poäng eller är han mer försiktig och satsar på omställningar? Rimligen ska inte ett United anpassa sig alltför mycket till motståndet på hemmaplan, men med tanke på tabelläget förstår jag om han gör det. En förlust vore förödande på många sätt. Elva poäng efter Arsenal redan i början av november är ovärdigt.
Målvakt och backlinje är jag inte ett dugg oroad för med tanke på att Rafael och Evans är tillbaka. Inte heller anfallet bör svika. Förutom Jones är ytterpositionerna två figurer som måste ha en bra dag för att det ska levereras framåt. Januzaj är given i min värld, men jag skulle gärna se honom till höger och Kagawa till vänster. Det skulle ställa väldigt många frågor till Arsenals defensiv, men jag tvivlar på att Moyes spolar Valencias hårda arbete och rutin på söndag. Därför står det mellan belgaren och japanen och den förstnämnde har varit bättre totalt sett under hösten även om Kagawa också blivit bättre och bättre.
Gillar i alla fall skarpt Moyes uttalande på dagens pk: ”Arsenal have the same chance to win the title as we all do.” 
Det är ett Manchester United-uttalande.
* Det här blir första gången vi möter Arsenal utan Sir Alex sedan 1986 och det är inte bara märkligt för oss utan även för Wenger. Som jag skrev i går har vi ett excellent facit mot dem på OT sedan 2007, men Arsenals bortastatistik är skrämmande bra det senaste året. Bara en förlust på 19 senaste – och 17 segrar. Samtidigt har United bara vunnit 4 av de 9 senaste i ligan på OT.
Det borgar för en fantastisk kamp på så många plan på söndag.
Jag är så taggad man kan bli och ni vet hur det är att ha en sån känsla inför en Unitedmatch. Det är få saker som går upp mot det!