Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Persie: Vi var tvungna att vinna

Robin van Persie blev matchvinnare när United besegrade Arsenal på Old Trafford. Uniteds holländske anfallare var förstås mycket nöjd efter matchen. Dessutom bjuder vi på några ord från Wayne Rooney.

”Vi kunde ha varit elva poäng bakom, så nu är vi i en bra position. Det var en viktig seger, en riktig sexpoängsmatch. Vi är med däruppe, vilket är vad vi ville. Vi visste vad de andra lagen hade gjort innan oss och förstod att det var en måste-vinna-match. Jag tänker alltid positivt och jag är glad att vi gjorde det idag.

”Det var en bra hörna från Wayne. Efter att jag hade kontakt med mitt huvud tror jag att den snuddade vid min axel, men det spelade egentligen ingen roll. Det var ett bra mål och jag är väldigt glad att ha gjort målet. Wayne är en fantastisk spelare och han jobbade riktigt hårt, som alla gjorde idag. Jag tycker inte att det är tillräckligt för ett par individer att spela bra. Jag tycker att du måste vara stark som ett lag, det är vad vi var idag.

”Fansen var otroliga. De lyfte oss verkligen och var den tolfte spelare. Sedan jag kom hit har de varit enastående, så tack igen till dem.

”Det är annorlunda beroende på sättet Arsenal spelar. De har ett riktigt specifikt sätt att spela på, vilket jag förstås känner till, så du måste spela ett lite annorlunda spel för att besegra dem. Jag tycker att vi gjorde det idag, vi var väldigt bra på att stänga ytorna för alla. Om du tittar på Patrice Evra, som jagade varenda boll, även anfallarna gjorde det. Det gör en stor skillnad.

”Jag tycker att vi gjorde det bra i andra halvlek. Vi var under lite mer press utan att släppa till många chanser. Vi hade två stora chanser, en för Wayne och en för Chris Smalling. Det var inte en match med många chanser, men en taktisk match och vi hade den rätta attityden.”

Rooney: Fantastiskt resultat

Wayne Rooney låg bakom Van Persies mål med en fantastisk hörna. Rooney stod dessutom för ett hårt arbete matchen igenom och han gladdes extra mycket då andra lags resultat också gick Uniteds väg:

”Det var ett fantastiskt resultat. Arsenal är ett bra lag och vi visste att vi var tvungna att vinna idag oavsett pris. Jag tycker att det var det tuffaste vi har varit att spela emot och att bryta ner. Vi försvarade oss riktigt bra och, tack och lov, gjorde Robin målet för oss. Det var en fantastisk insats av alla.

”Vi visste att vi inte hade råd att förlora idag och låta Arsenal vara elva poäng framför oss. Med de andra resultaten idag visste vi att en seger skulle ta oss in i smeten och sätta oss i en fantastisk position.

”Det har gett oss ett massivt lyft och det är en fantastiskt helg för oss inför landskamperna. Vi kommer alla att åka iväg för att spela för våra länder och sedan komma tillbaka då vi pressa på fram till nyår. Det är vad vi siktar på, att vara däruppe och kanske vara i topp eller i närheten av toppen vid nyår och sedan, förhoppningsvis, kan vi växla upp.”


Källa: Manutd.com