Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

It’s back!

parkis
ÄNTLIGEN!
Efter Ronaldo vs Zlatan fick ett dramatiskt slut (inte bara för att jag som vanligt vann på 3-2) är det nu åter tillbaka till vardagen som matters.
För Uniteds del handlar det om en utlandsresa i den ”inhemska” ligan och Cardiff står för värdskapet denna sista söndag i november. Icke-förlust och vi är uppe i 10 raka utan torsk, i bästa fall två poäng från serieledning och Moyes är i så fall lika mycket frälsare som han varit syndabock. Förlust och i värsta fall åtta poäng efter igen och han ska sparkas. Simpel fotbollslogik.
Min elva, som jag tagit ut utan tombolahjälp:

DDG

Rafael – Vida – Evans – Evra

Januzaj – Cleverley – Fellaini – Kagawa

Rooney – RvP

Givetvis kommer inte Moyes lotter att falla ut så här, det mittfältet skulle han aldrig våga starta med, men det skulle offensivt sett vara fenomenalt, i alla fall på förhand. Men jag tror inte att det blir så stor skillnad på elvan ovan och det som landar i hjulet. Valencia, som verkar vara en stor Moyesfavvo, startar troligen i stället för Addie J eller Shinji.

Sen vet vi ju inte statusen med Rafael och Vidic och Welbeck. Moyes sa i dag att han tänkte ta med sig Vida, men hans slughet ska vi inte bortse från. När det gäller vår ende Manchesterfödde lirare har jag inte heller sett någon pålitlig statusuppdatering. Någon tidning skrev i veckan, eller om det var i helgen, att Welbeck opererats, men jag har inte sett vare sig han själv eller hans arbetsgivare bekräfta eller dementera.

Pajasklubben Cardiff? Inga skadebekymmer alls.

Vi har faktiskt inte mött dem sedan 1975. Då var inte jag född, men det var minsann Cardiffpojken Ryan Wilson. Jag tar för givet att han får minst några minuter – han kan till och med starta med tanke på skadeläget – på Ninian Park Cardiff City Stadium.

Får vi inte höra ett öronbedövande vrål från motståndarfansen för vår egen spelare får vi aldrig mer höra det.

* Michael Carrick har som väntat förlängt med 1+1 och Nemanja Vidic sägs vara överens om en ettårig förlängning av sitt kontrakt. Det är förträffliga nyheter för oss fans då båda spelare har minst ett år av högsta klass att ge. Hoppas jag.
Nu återstår Evra och – beroende på hur säsongen utvecklar sig – Rio och Giggs. Fabio och Macheda får givetvis ingen förlängning, men den stora frågan är just Evra.
Även Lingard (som bara är 1,68 lång!), Petrucci och Ryan Tunnicliffe har utgående avtal. Kan verkligen någon av dem vara Unitedspelare även nästa höst? Möjligen Lingard, men knappast någon av de andra.
* Det går inte en dag utan att Wilfried Zaha och ordet ”haters” dyker upp i mitt Twitterflöde. I går var han i farten igen och sågade en ”hater” med orden: ”…his biggest achievement was a load of pictures of his beard and how long it’s grown through out the weeks, haha”. Vad ”hatern” hade skrivit? Han hade noterat följande efter att ha sett en bild på Zaha, Ando & co: ”Bänken ser stilig ut”.
Då letar man verkligen ”haters” på samma sätt som TV4:s ”fotbollschef” letade näthatare när jag kallade honom pajas för att han tyckte att det ytterst inkorrekta beslutet att skicka Nani av banan var korrekt.
 
… OCH NU ÄR DET INGET LANDSLAGSUPPEHÅLL FÖRRÄN I MARS!