Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt för Carrick

Manchester United meddelade idag att Michael Carrick har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2015 med en option för ytterligare ett år.

Carricks nya kontrakt kommer inte som någon överraskning. Det har endast varit en fråga om nära samt huruvida det skulle bli ett ettårskontrakt eller ett tvåårskontrakt. Nu blev det alltså ett mellanting med ett år plus ett optionsår. Det framgår inte vilka villkor som gäller för optionsåret, om det är klubben eller spelaren som bestämmer.

Carrick, som för närvarande är skadad och förväntas bli borta till den andra halvan av december, var Uniteds enda värvning sommaren 2006, då han kostade 18,6 miljoner pund att köpa loss från Tottenham. Trots att laget inte förstärktes ytterligare räckte det för att United 2007 skulle vinna Premier League för första gången sedan 2003. Därefter har Carrick samlat på sig fyra Premier League-titlar till och en Champions League-titel.

David Moyes: ”Jag är mycket glad att Michael har förlängt sitt kontrakt. Under min korta tid i klubben har det inte varit svårt att notera att Michael är bra på att läsa spelet och har en utmärkt passningsförmåga. Han är en enastående man och ett äkta proffs och det är fantastiskt att han har bundit sig till klubben.”

Michael Carrick: ”Det är fantastiskt att förlänga mitt kontrakt med den här fantastiska klubben. Jag trivs verkligen med min fotboll. Klubben har genomgått några få förändringar och att arbeta under David Moyes har varit fantastiskt. Jag har vunnit många titlar under mina år här och jag ser fram emot att åstadkomma mer i framtiden.”


Källa: Manutd.com