Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Moyes vill förlänga segerraden

På fredagens presskonferens berättade David Moyes, föga överraskande, att United vill förlänga sin segerrad. Han sa också att Nemanja Vidic är redo för spel igen och berömde Cardiffs manager Malky Mackay. Dessutom passade Moyes på att hylla Ryan Giggs.

Landslagsuppehållet är nu över och det dröjer tills vi tvingas drabbas av dess fula nuna igen. Det ska förvisso spelas landskamper onsdagen den 5 mars men i övrigt kan vi se fram emot en Unitedmatch varenda helg under resten av säsongen (med reservation för måndagsmatcher och uteblivna cupframgångar). Landslagsuppehållet kan komma mer eller mindre lägligt men för United var det en möjlighet att läka några skavanker. Samtidigt innebar det dock ett uppbrott i ett läge där United var i god form, med sex segrar och tre oavgjorda de nio senaste matcherna.

”Vi kom från ett par bra resultat och ibland vill du att matcherna ska komma tätt efter varandra,” förklarade Moyes på presskonferensen. ”Du kan inte göra något åt landslagsuppehållet, oavsett om du vinner eller förlorar innan det. Vi är i bra form, vi känner oss bra för tillfället. Vi har bra självförtroende och vi vill försöka hålla igång det.”

Vidic tillbaka

Nemanja Vidic tvingades utgå i segermatchen mot Arsenal på grund av en hjärnskakning. Moyes säger dock att Vidic är redo för spel igen. I övrigt får vi ingen uppdatering kring de skadade spelarna. Phil Jones blev skadad i landskampen mot Chile och missade därefter landskampen mot Tyskland och får anses vara osäker. Rafael borde vara redo för spel igen, liksom Robin van Persie, vars landslagsfrånvaro förmodligen var en försiktighetsåtgärd. Däremot är det mer tveksamt kring Danny Welbeck, som har problem med en knäskada, medan Michael Carrick tidigast är redo för spel i mitten på december.

”Hjärnskakning är något du måste vila,” berättade Moyes. ”[Vidic] har haft sin vila och vi kommer att ta tillbaka honom och förhoppningsvis kommer han att vara bra. Det är inte en allvarlig skada, hjärnskakning kan vara extremt allvarligt, men han har haft en vecka ledigt efteråt och vi har gett honom en chans att återhämta sig. Vi har låtit honom ta det lugnt efter det.”

Beröm till Mackay

Inför söndagens bortamatch mot Cardiff passar Moyes på att berömma motståndarmanagern Malky Mackay:

”Malky har gjort ett fantastiskt jobb, inte bara den här säsongen, men i tidigare säsonger med andra klubbar han har varit i [en något märklig kommentar då Cardiff är Mackays andra klubb som manager, red. anm.]. Han har gjort ett briljant jobb i Cardiff och de borde vara riktigt tacksamma att de har honom. Han tog dem tillbaka till Premier League och de gör allt de kan för att stanna där. Du kan se att han jobbar väldigt hårt på det.

Giggs spelar inte som en 40-åring

Om en vecka fyller Ryan Giggs 40 år. David Moyes menar dock att hans spelande tränare inte spelar som en 40-åring. På söndag kan Giggs få göra sin första ligamatch någonsin i sin födelsestad Cardiff. Giggs har dock spelat en del fotboll i Cardiff, dels för United då Wembley byggdes om och cupfinalerna spelades på Millennium Stadium och dels, förstås, för Wales, så det kan tyckas en aning krystat att göra någon större sak av att Giggs nu också kan få spela ligafotboll i Cardiff.

”Det bästa att säga är att han inte spelar som om han är 40 och han ser inte ut som att han är 40,” sa Moyes. ”Han är en enastående spelare och det är ett privilegium att arbeta med honom i min stab men också att ha honom som en spelare.

”Jag har sett något annat sedan jag kom hit, bara hur bra han är på nära håll, och det är otroligt. Det kommer att vara fantastiskt för honom att återvända till Cardiff och jag är säker på att supportrarna kommer att jubla för honom.”


Källa: Manutd.com