Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Zaha briljerade för U21

Wilfried Zaha hade stundtals stor lekstuga när United slog Blackburn i U21-serien med 2-0 på bortaplan. Zaha gjorde första målet och fixade frisparken som James Wilson dunkade in till 2-0.

Matchen inleddes relativt jämnt. United hade svårt att komma igenom Blackburnförsvaret samtidigt som Sam Johnstone i Unitedmålet stod för en suverän räddning innan den första halvleken var över. James Wilson hade Uniteds bästa chans i första, efter fint förarbete från Rothwell men Blackburnmålvakten räddade bra, och det var inte sista gången.

I andra halvlek tryckte United på, och speciellt Zaha. Yttern hade stundtals lekstuga med Blackburnförsvaret men det var oftast en bra målvakt eller ett Blackburnben i vägen.

Till slut väggar Zaha sig fram med Fabio och han skjuter från nära håll in 1-0. Cirka tio minuter senare dribblar sig Zaha fram och blir kapad rejält just utanför straffområdet. James Wilson tar hand om frisparken och skjuter den stenhårt under muren och utan chans för målvakten.

United kunde sedan enkelt kontrollera matchen och Blackburn var aldrig nära att reducera.

Matchens stora stjärna var helt klart Zaha. Jag tyckte genuint synd om Blackburns högerback som fick Zaha emot sig i våg efter våg. Zaha hade lite problem med att hitta rätt i första halvlek men kom ut som en helt ny spelare i andra halvlek och låg bakom allt som United skapade.

Annars imponerade den unge mittfältaren Joe Rothwell med Darren Fletcher som pappa bakom sig, Fletcher spelade för övrigt 90 minuter och dominerade matchen utan problem. Positivt att Wilson visar att han gör mål även på U21-nivå. En annan positiv överraskning var Janko som gjorde sin första U21-match, lite enkelspårig emellanåt men han påminde om Valencia sett till sina stenhårda inlägg och sin fysik.

Blackburn U21 – Manchester United U21 0-2 (0-0)

Uniteds mål: Zaha (67), Wilson (76)
United: Johnstone – Varela, Thorpe, Ekangamene, James – Janko (Pearson 69), Rothwell, D.Fletcher, Fabio, Zaha – Wilson (A.Pereira 79)