Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

prv
Tre poäng mot Everton och United är fortfarande hanging in there. En poäng? Ja, om vi vill vara snälla. Noll? Inte. 12 poäng efter serieledarna och med minst sju lag framför i början av december, det klarar inte ens Manchester United. Men där är vi inte än eftersom det är 90 minuter mellan vad vi vet nu och vad vi vet sen.
Klart är i alla fall att det inte blir någon kattlek med råttor. För United under Moyes har inte gjort Old Trafford till ett osäkert, läskigt och ointagligt fort för gästerna. 3-2-1 är ingen svit som förskräcker Everton som kommer med 2-3-1 i bortaspelet under hösten. Men är det någon match som man på förhand kan tycka att Moyes SKA vinna på Old Trafford i höst så är det den här. Efter 11 år på Goodison spelar det ingen roll att Martinez varit där några månader. Det är fortfarande Moyes lag, det är Moyes spelare och han om någon vet hur man ska spela mot Pienaar, Jagielka och Baines. Det ska även vår afrotank som sannolikt tar Jones plats på mitten.
Den Önskade Elvan:

DDG

Rafael – Vida – Evans – Evra

Fellaini – Giggs

Valencia – Rooney – Welbeck

RvP

Kommentar: Rafael satt på bänken senast, borde i mina ögon ha fått en kvart i stället för Young, och är alltså redo. Vida-Evans-Evra plockar ut sig själva. Giggs har visserligen inte startat en ligamatch sedan förlusten på Anfield för tre månader sedan, men med både Jones (avstängd) och Carrick borta och en osäker Fella är det ingen tvekan om att han går före både Clevz och brassen som närmar sig absoluta nollpunkten i status.
Framåt är Valencia i form (!), Rooney centralfiguren och om nu RvP är aktuell (som jag denna gång tolkar som att han spelar, även om det mer realistiskt är ett uttalande för att lugna fansen) så spelar han från start. Vänsterytterpositionen är som vanligt den lurigaste. Young, Nani, Valencia, Kagawa och Januzaj konkurrerar just nu och det är upp till tombolan att plocka ut rätt namn. Jag går för Welbeck, för jag tror att hans arbetskapacitet och löpvilja kan spela stor nytta mot Everton.
* Phil Neville snackar upp Marouane Fellaini i dag. Han påstår att afrotanken så småningom ska bli den box-till-box-mittfältare United trånar efter:
”The United fans haven’t seen the best of him, they have seen little glimpses. When he came at United he wasn’t fully match fit but we are getting him fitter, fitter to play for Man United and fitter to be that box-to-box player to be able to get in on the end of crosses and then get back to defend crosses. That is what we want him to do. He is adjusting to life at Man United. It is a test coming here. He is in that settling-in period.”
Den anpassningsperioden börjar ta slut nu. Och om han ska bli en tvåvägsspelare kan ju Neville & co. berätta det för honom. För det är sällan han hänger i eller nära offensivt straffområde.
* Medan Philip byggde upp förväntningarna för afrotanken var Paul Scholes lite mer återhållsam i sitt beröm av Tompa Cleverley:
”Tom has been there quite a few years now and has done okay. But it’s time Tom kicked on. He does play a lot of games and he is a quality player. That is emphasised when he gets in the England squad. Now it’s time he went on to the next level at Manchester United.”
Undrar hur Cleverley känner när han ser eller hör det där. Motiverande att kallas quality player av en spelare som Scholes eller deprimerande att höra att det är dags att skruva upp spelet? Det återstår att se.
* Nu har det väl ändå gått för långt! David Moyes fick i dag frågan om han skulle fira om United gör mål mot Everton. För fan, jag blir så trött.