Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Everton 0-1

United åkte på sin första förlust sedan i september då David Moyes och Marouane Fellaini var med och förlorade mot sin gamla klubb.

United kom till spel med en något förändrad elva jämfört med söndagens möte mot Tottenham. David De Gea fortsatte i mål med en backlinje framför sig bestående av Rafael, Chris Smalling, Nemanja Vidic och Patrice Evra. Extra glädjande att Rafael var tillbaka i laget. På mitten saknades avstängde Phil Jones, vilket innebar Antonio Valencia, Marouane Fellaini (mot sin gamla klubb), Ryan Giggs och Danny Welbeck. Det blev ingen Robin van Persie alls i truppen så Shinji Kagawa fortsatte bakom Wayne Rooney.

Everton kom till spel med:
Howard
Coleman-Jagielka-Distin-Oviedo
McCarthy-Barry
Mirallas-Barkley-Pienaar
Lukaku

Första halvlek

Everton inledde piggt utan att skapa några riktiga chanser. United kom sakteliga igång och hade sin första farliga målchans efter en dryg kvart när Wayne Rooney avslutade. United arbetade sig många gånger fram till farliga positioner men hade svårt att skapa de riktigt heta lägena.
Farligast blev det när Wayne Rooney avlossade ett skott som touchade på både Phil Jagielka och Sylvain Distin innan det tog i stolpen och studsade ut. Ryan Giggs hade en farlig nick på ett bra inlägg från Rafael, men den gick utanför.

Everton stack upp vid flera tillfällen och David De Gea tvingades till några vassa räddningar, framförallt på avslut från Kevin Mirallas och Romelu Lukaku.

Marouane Fellaini kom in i matchen mot sitt gamla lag bra och vann mycket boll centralt i banan,

Andra halvlek

Andra halvlek börjar med att Patrice Evra avlossade ett tungt skott som Howard tippar över ribban. Everton dominerar bollinnehavet kraftigt i andra halvlek och United förlitar sig mest på kontringar. I den 58:e minuten gör United ett dubbelbyte när Shinji Kagawa och Rafael lämnar plats för Nani och Adnan Januzaj, vilket innebär att Antonio Valencia flyttade ner som högerback.

United skapar en hel del chanser, bland annat har inbytte Januzaj ett riktigt bra skott som Howard än en gång räddar till hörna. Den bästa chansen tillfaller dock Patrice Evra och Danny Welbeck då Evra når högst på en hörna från Rooney och nickar en boll som Howard reflexräddar. På returen nickar Welbeck i ribban ur ett läge där han absolut borde gjort mål.

Med cirka tio minuter kvar gör United sitt sista byte, Javier Hernandez ersätter Welbeck. Han får dock ingen chans att sätta avtryck då jag tvivlar på att han någon gång ens rörde bollen. Istället är det Everton som får sista ordet efter ett långt anfall som startades av Mirallas frispark i stolpen. Lukakus misslyckade skott går igenom Unitedförsvaret och bort till Bryan Oviedo som enkelt placerar in 0-1. Extremt svagt av Antonio Valencia att sluta spela i skottögonblicket och det ger Oviedo möjligheten att ensam avgöra matchen.

 

Sammanfattning

En okej insats under hela matchen av United men ineffektiviteten blev avgörande och svagt försvarsspel vid målet blir avgörande. Då samtliga övriga topplag vann ser det jobbigt ut tabellmässigt, och poängen måste börja trilla in om det ens ska bli något Champions League-spel nästa säsong.