Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand och Moyes oense om laguttagningspolicyn

Rio Ferdinand har berättat att han inte gillar att David Moyes ofta väntar med att meddela vilka spelare som ska spela i en viss match. David Moyes menar dock att det inte är något problem.

Sir Alex Ferguson hade som policy att alltid meddela vilka som skulle spela en viss match långt i förväg. David Moyes väntar dock ofta till matchdagen med att meddela startelvan. Rio Ferdinand föredrar Fergusons metod:

”Den här managern är lite annorlunda då han inte berättar laget på förhand. Du får inte riktigt känna laget,” sa Ferdinand till BT Sport.

”När du vet att du spelar går intensiteten upp lite mer på matchdagen. Det är vad du behöver försöka säkerställa att du gör även om du inte vet om du kommer att spela, att försöka nå den intensiteten du är på när du vet att spelar.

”Det är svårt. Det är svårt att göra det mentalt eftersom du spenderar en hel del nervös energi på att tänka: ’Spelar jag eller spelar jag inte?’ och du går bara runt i cirklar i ditt huvud och det gör dig till en galning.”

Det är mycket möjligt att Ferdinand har rätt i sin kritik. Det känns dock synnerligen olämpligt att framföra den kritiken offentligt.

David Moyes håller inte med Ferdinand:

”Det skulle vara samma för varje spelare om det var fallet då jag skulle tro att många lag gör så. Men det hände mig och jag kände aldrig på det sättet. Vi gör det på olika sätt. Ibland berättar vi det, ibland berättar vi det sent på. Jag tror att ibland väljer många managers att hålla på det så att pressen inte får lagen för tidigt.”


Källor: BT Sport, Theguardian.com