Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi saknar kreativitet

David Moyes var förstås besviken sedan United inkasserat en ny förlust på Old Trafford. För andra gången den här veckan stod det 0-1 på resultattavlan på Old Trafford när domaren blåste av matchen och United är för närvarande cementerade i mitten på tabellen.

”Jag är besviken över resultatet,” berättade Moyes. ”Det var delar av matchen där jag tyckte att vi behövde lite tur och att få saker att gå vår väg men det hände inte.

”Vi saknar lite kreativitet vid de rätta tillfällena. När vi har haft chanser att slå bra passningar så har vi inte riktigt gjort det.

”Vi har förlorat de två sista matcherna med 1-0. Förmodligen aningen i motsats till hur spelet sett ut. Men vi måste förvänta oss det och skapa fler chanser, att spela bättre. Det är sättet att göra det på.”

Uniteds bästa chans i matchen kom en stund innan Newcastles mål då Patrice Evras nick såg ut att gå i mål. Anitas arm och stolpen hindrade bollen från att gå i mål. Enligt alla rimliga tolkningar av handsregeln borde det ha resulterat i straff till United och målchansutvisning på Anita. Domaren lät dock spelet fortgå, något Moyes inte uppskattade:

”Pojkens hand hindrar bollen från att gå in i mål. På alla andra dagar skulle det resultera i en straff. Huruvida domaren kunde se det [vet jag inte].

”Vi behöver utan tvekan få de små bitarna av tur att gå med oss men vi vill inte behöva lita på tur eller domarnas beslut. Men när du inte avfyrar från alla cylindrar behöver du den lilla turen.

”Vi försökte med Robin och Chicha eftersom vi inte hade Wayne tillgänglig. Vi provade olika ytterspelare för att skapa annorlunda möjligheter om det var möjligt. Så det är inte som att det är någon där som vi inte ger en möjlighet till. Vi försöker ge dem alla möjligheten att visa vad de kan göra.

”Jag tyckte att varenda en av dem gjorde allt de kunde för att försöka få resultatet. Kunde vi ha spelat bättre? Givetvis kunde vi det. Men jag kan skylla på spelarna och vad de försökte göra.”

Moyes förklarade också att Marouane Fellaini, Chris Smalling och Shinji Kagawa inte var tillgängliga för spel:

”Fellaini hade ont i ryggen och Chris Smalling kände av sin hamstring, det är anledningen till att de inte var tillgängliga. [Shinji] var väldigt sjuk efter Evertonmatchen och var tvungen att få sin mage pumpad. Men jag hoppas att han är okej.”

Annars passade Moyes på att berömma Uniteds supportrar:

”Det kommer att vara [ljus i slutet av tunneln] eftersom det är en övergångsperiod. Och det skulle alltid vara fallet. Jag hoppades att det inte skulle ha varit så dåligt som det har varit de senaste matcherna. När jag kom hit visste jag att det aldrig skulle vara enkelt och det har visat sig vara så.

”Jag tycker att Unitedsupportrarna har varit fantastiska mot mig och fantastiska för klubben. De förstår att det är en stor förändring som pågår här och, liksom mig, tror jag inte att de förväntade att vi skulle ha förlorat fem matcher vi det här stadiet av säsongen. Vi förväntade oss inte det.

”Men jag tror att de förstår att det är en förändring som pågår. Vi kommer att arbeta, försöka bli utvecklas och försöka att bli bättre.”

Nya tag på tisdag då United tar emot Shakhtar i Champions League. Där har United onekligen lyckats bättre än i ligan, laget är redan klart för slutspel och det räcker med oavgjort mot Shakhtar för att även säkra gruppsegern.


Källor: Manutd.com, @ManUtd