Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen lottad: Swansea på hemmaplan

FA-cupens tredje omgång har precis lottats och för Manchester Uniteds del blir det en hemmamatch mot Premier League-kollegan Swansea. Den tredje omgången spelas traditionsenligt den första helgen i januari, med matcher fredag till måndag (3-6 januari).

FA-cupen, omgång 3

 • Barnsley – Hartlepool eller Coventry
 • Yeovil – Leyton Orient
 • Liverpool – Oldham eller Mansfield
 • Nottingham Forest – West Ham
 • Bristol City – Watford
 • Southend – Millwall
 • Middlesbrough – Hull
 • West Brom – Crystal Palace
 • Kidderminster – Peterborough
 • Doncaster – Stevenage
 • Stoke – Leicester
 • Southampton – Burnley
 • Newcastle – Cardiff
 • Rochdale – Leeds
 • Wigan – MK Dons
 • Charlton – Wrexham eller Oxford
 • Manchester United – Swansea
 • Port Vale – Plymouth
 • Norwich – Fulham
 • Aston Villa – Sheffield United
 • Macclesfield – Sheffield Wednesday
 • Sunderland – Carlisle
 • Bolton – Blackpool
 • Blackburn – Manchester city
 • Everton – QPR
 • Brighton – Reading
 • Arsenal – Tottenham
 • Birmingham – Bristol Rovers eller Crawley
 • Grimsby – Huddersfield
 • Ipswich – Preston
 • Derby – Chelsea
 • Bournemouth – Fleetwood eller Burton

Matcherna ska spelas mellan fredagen den 3 januari och måndagen den 6 januari 2014.

FA-cupens tredje omgång är den omgång där Premier League-lagen går in i cupen. Det betyder således att varken United eller Swansea har spelat i cupen tidigare den här säsongen. Totalt var 69 lag med i dagens lottning, fem av dessa kommer att försvinna innan omgång 3 drar igång. Omgång 3 består alltså av 32 matcher och totalt 64 lag. För att vinna cupen krävs sex vinster.

United har vunnit FA-cupen elva gånger, senast 2004, och är därmed den klubb som har flest segrar. Arsenal är tvåa med tio segrar. Swansea har aldrig vunnit cupen och har som bäst nått semifinal vid två tillfällen.

För Uniteds del kommer det inte som någon större överraskning att man ställs mot Premier League-motstånd. Det brukar vara utfallet då de inhemska cuperna lottas.

Den här gången blev det totalt fem möten mellan Premier League-lag, med andra ord ställs hälften av Premier League-lagen mot ett lag från den högsta divisionen. Chelsea och Manchester city tillhör förstås de lag som slipper Premier League-motstånd.

United mot Swansea är förstås den största matchen i den tredje omgången. I övrigt är det väl Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham som lockar mest. Liverpool får eventuellt chansen att ta revansch för den förnedrande förlusten mot Oldham förra året. Tyvärr är det ont om riktigt små klubbar som får en hemmamatch mot en betydligt starkare motståndare, vilket annars brukar vara lockelsen med den tredje omgången.

Vi räknar med att matchdatum kommer att fastställas om någon vecka. Uniteds match mot Swansea kommer säkerligen att plockas ut för tevesändning. Stalltipset är att det blir en lördagsmatch för United, då det är troligt att United spelar ligacupsemifinal några dagar efter matchen mot Swansea.

Lottningen idag innebär att Swansea får göra två resor till Old Trafford på en vecka, då United möter Swansea i ligan den 11 januari.