Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: När du är nära toppen vill du vinna gruppen

Efter vinsten mot Shakhtar Donetsk var Moyes relativt fåordig. Han var självklart glad för att man hade vunnit matchen, och även gruppen, men var inte nöjd med första halvlek. Bortalaget fick för många chanser enligt skottens tycke, och man gick in i andra halvlek för att ändra på detta.

”Oavsett vad det blev för resultat ikväll så var vi kvalificerade [för slutspelsfasen], och jag tror att vi hade varit nöjda med det om vi vetat det när lottningen gjordes”, berättade Moyes samtidigt som han känner att man kanske borde ha avgjort gruppen tidigare. ”När du är nära toppen så vill du vinna gruppen. När vi mötte Sociedad borta så borde vi ha vunnit men fick bara med oss ett oavgjort resultat, så vi borde kanske ha avgjort detta [gruppsegern] tidigare”.

På frågan om han var orolig under matchen svarade Moyes: ”Du är alltid orolig då Shakhtar är väldigt bra, som ni såg – de har många snabba små brasilianare som är talangfulla, och ger du de tillräckligt med utrymme så kommer de att göra skada”, sa Moyes och fortsatte ”Vi började inte matchen på ett jättebra sätt och jag tyckte faktiskt att vi hade tur att vi inte låg under med i alla fall ett mål efter de första 30 minuterna.”

”Före halvtid så missade vi ett par lägen att ta ledningen. Jag tycker däremot att vi spelade bra i andra halvlek. I andra halvlek var vi först och främst tvungna att visa att vi är bättre än vad vi visade upp under första halvlek.”


”Jag vet inte om det handlade om karaktär, men vi behövde spela bättre. Vi gjorde det – vi började passa. Vi hade inte spelat bra i första halvlek, men vi var mycket bättre på det i andra halvlek.”


Källa: Skysports.com