Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En efterlängtad känsla

filipp
Efter drygt fem mållösa timmar gjorde United äntligen mål på Old Trafford igen. Samtidigt bibehölls den oväntade och vackra sviten med hållen nolla i Champions League, den är nu uppe i över sex timmar.
1-0 kan vara en lisa för själen, det också.
När Ashley Young lobbade utanför hade jag sekunden innan blivit lamslagen av likgiltigheten. Jag tänkte typ ”nähä och jaha” samtidigt när bollen gick utanför. Men när Jones satte 1-0 kom glädjen tillbaka. En saknad och efterlängtad känsla.
Njutningssekunder:

 • Två gånger om av Addie J. Sulfinten i början av andra – så enkelt, så svår. Lobb över back i rygg och sen sticka – så enkelt, så svårt.

Aye:

 • Gruppseger! Viktigt.
 • Adnan Januzaj. I CL-debuten. Inga nerver. Pokerface.
 • Nollan igen. Inte bergsäkert, men likväl. Som sagt har det gått över 6 timmar sedan något lag där ute gjorde mål på DDG. Tre insläppta totalt under gruppspelet är bäst av alla. Det är så märkligt.
 • Phil Jones. Är ju mittback, vilket ofta syns när han blir lika mobil som en straffområdesdomare ibland på mittfältet. Men oj, så nyttig på de områden han rör sig. Speciellt när det inte heller förväntas att han ska vara med och bygga spelet eller fylla på bakifrån. En av anledningarna till att United gillar att spela honom som CM på bortaplan, mot lag som Spurs, Liverpool och Real.
 • Jonathan Evans stod upp när Rio – i första halvlek – spelade som vore det hans första stapplande steg på Old Trafford.

Uppryckningstendenser:

 • Framförallt från Tompa Cleverley. En väldig fart på spelet när han kom in i stället för 40-taggaren. Och när Rooney gick ner och Kagawa flyttades ut.
 • Några anfall där boll sattes på spelare mellan Donetsks försvar och mittfält och spelaren tog emot, vände och drev bollen i fart med flera medspelare parallellt. Det har vi inte sett mycket av på sistone.
 • Ashley Young. Faktiskt. Bortsett från två avslut som borde resulterat i två mål, och det faktum att han slog 19 av sina 34 passningar bakåt, så var han med Ashley Young-mått mätt faktiskt på gränsen till bra i dag.
 • Offerviljan. NIO blockade skott fixade våra försvarare.

Nay:

 • Fortfarande darrigt, ofta fantasilöst på mitten, inget tempo, mycket titta boll och stillastående. Nervöst, helt enkelt. Första halvlek! Brrr. DDG fick då lika många passningar som Rooney. Inte riktigt riktigt.
 • Rios första halvlek. Ojoj. Då dök faktiskt tanken upp att han kan göra en Neville och avgå mitt under säsong.
 • Rafael är inte riktigt tillbaka än. Känns faktiskt inte som hans säsong har kommit igång på allvar.
 • Alex Büttner hade i ärlighetens namn några fina kombos med Ashley Young, men han är out of his depth. Både offensivt och defensivt. Evans > Büttner till vänster.
 • Lägena vi gav Shakhtar så att spelarna tvingades blocka NIO skott.

Annars:

 • Vi har inte gjort ett spelmål på Old Trafford sedan Fabios 4-0 mot Norwich i ligacupen 29 oktober. Det kommer således att gå nästan TVÅ MÅNADER – minst – innan det sker igen.
 • När spelade DDG i lila senast? Någon som minns?
 • Javier Hernandez upplever ingen rolig tid på OT. Inte vunnit någon av de fem senaste han spelat i. Startat  två ligamatcher på 1,5 månader, spelat 90 minuter en gång på hela säsongen. Oron att han lämnar redan i januari börjar bubbla upp inom mig. Men, som jag skrivit så många gånger förut, jag har full förståelse om han drar. Speciellt med tanke på ett VM i Brasilien. Det får han ju aldrig uppleva igen.
 • 2 ggr pengarna på United kändes för bra för att vara sant. Det var det inte.
 • Lottning på måndag vid lunchtid. Urvalet just nu: Zenit, Porto, Milan, Ajax, Gala, Juve, Olympiakos, Schalke, Basel, Dortmund, Napoli. Drömlottning just nu: Milan.