Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa – United

På söndag väntar en resa ner till Birmingham och Villa Park med ett Aston Villa som bara ligger tre poäng bakom i tabellen. Nyheten om Robin Van Persies månad ur spel gör inte matchen enklare men låt oss hoppas att vinsten i veckan och avancemang i Champions League gör laget gott och för med sig tre välbehövliga poäng från West Midlands. 

Manchester United

Manchester United

SkadorCarrick (hälsena, mitten/slutet december), Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
TveksammaEvra (skadad), Fellaini (rygg), Smalling (hamstring), Vidic (skadad)
Avstängda
Form
OVOFFV
Position9 | 15 | 6-4-5 | 22-19 | 22
Bästa målskyttRooney (8)
Disciplin31 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Vidic-Evans-Evra
Jones-Fellaini
Valencia-Kagawa-Welbeck
Rooney

2-2, 2-2, 0-1, 0-1. Så ser de senaste fyra resultaten ut i ligaspelet och vi får leta ända tillbaks till matchen mot Arsenal för att hitta senaste vinsten i Premier League. Vinsten i veckan mot Shakhtar innebar avancemang och fyra nollor av sex möjliga för försvaret samt David De Gea vilket verkligen är något att ta med sig och bygga vidare på. Phil Jones tog för sig mer och mer på mitten och krönte en fin prestation med att också göra matchens enda mål. Om den unge engelsmannen var matchens utropstecken så var det en äldre herre vid namn Ferdinand som hade en av sina sämre kvällar på ett tag. Om han startar i backlinjen på söndag återstår att se, även huruvida Vidic är skadad men en klart bättre prestation behövs för att ta hand om Benteke och co.

Skador på Evra, Smalling och Fellaini gör det svårt att sia om en eventuell startelva, dock skall skadorna inte vara allvarliga men kanske kommer söndag för tidigt? Undertecknad känner en viss oro inför att vänsterkanten ska se likadan ut som i veckan (Büttner och Young).

Om Wayne Rooney startar på söndag blir det hans 500:e klubbmatch (Everton-tiden inkluderat). David Moyes sa på dagens presskonferens att ”There are big things ahead for Wayne”. Om det innebär att han är på väg att skriva nytt kontrakt eller att han nu har en väldigt viktig roll i laget när RVP är skadad, eller någonting annat vet bara skotten men oavsett så blir Wayne en mycket viktig faktor under det hektiska matchandet under julperioden. Moyes sa även att det stundar ett antal matcher som bör generera poäng och att det nu är dags att visa på planen och inte bara snacka om att göra det, och det är vi nog alla överens om!

Aston Villa

Aston Villa

SkadorBennett, N’Zogbia, Okore
TveksammaKozak, Luna, Vlaar
AvstängdaDelph
Form
OVOOVF
Position11 | 15 | 5-4-6 | 16-18 | 19
Bästa målskyttBenteke (4)
Disciplin29 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Guzan
Clark-Herd-Bacuna-Baker
Sylla-El Ahmadi-Westwood
Weimann-Benteke-Agbonlahor

Senaste matchen för ”The Villans”  var nere i London på Craven Cottage där Rene Meulensteen och hans Fulham tog en väldigt välbehövlig seger med hjälp från en viss Dimitar Berbatov. Matchen före det lyckades Lamberts mannar åka ner till Southampton och få med sig samtliga poäng vilket få lag lyckats med denna säsong.

Fabian Delph har startat denna säsong imponerande men på grund av avstängning kommer han inte kunna störa Uniteds spel denna gång. En del skador i backlinjen på bland annat Luna och Vlaar gör det svårt att lista ut startelvan, likaså vem som tar Delphs plats på mittfältet jämte El Ahmadi och Westwood.

Christian Benteke som gjorde en sådan fantastisk debutsäsong i England har haft det svårare denna höst, dels med skador och vissa matcher utanför startelvan på grund av sviktande form. Hans spelstil är annars sådan som tidigare har orsakat problem för Uniteds backlinje, återstår att se vad belgaren kan åstadkomma på söndag.

Historik

United mot Aston Villa

Totalt18093-38-49329-238
Ligan16080-37-43289-211
Borta8933-21-35137-156
Sista sex
OVVVVV
Sista sex borta
VOOOVV
2013-04-22 (PL) United-Aston Villa 3-0
2012-11-10 (PL) Aston Villa-United 2-3
2012-04-15 (PL) United-Aston Villa 4-0

Detta är det 181 mötet mellan klubbarna i alla former av turneringar, varav 93 av dem har slutat med vinst för United. Värt att notera är att det har gått 18 matcher sedan United förlorade på Villa Park senast.

Federico Machedas sena mål på Old Trafford kommer ofta upp vid tanken på möten med Aston Villa, men även Chicharitos uppvisning förra säsongen när den lille ärtan hjälpte United från underläge till vinst med sina två mål.

På grund av en skada som Chris Foy ådrog sig i veckan (oklart hur) så kommer Lee Mason att hålla i pipan på söndag.

Aston Villa – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Villa Park, Birmingham
Tid: Söndagen den 15 december 2013, 14.30
Domare: Lee Mason
Odds: United 1,65 | Aston Villa 5,25 | oavgjort 3,60
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay