Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League: United mot Olympiacos *uppdaterad med matchdatum*

Champions Leagues åttondelsfinaler har precis lottats och för Uniteds del föll lotten på grekiska Olympiacos, något som får anses vara en gynnsam lottning. Den första matchen spelas i Grekland i mitten eller slutet av februari medan returen på Old Trafford spelas tre veckor senare.

Champions League, åttondelsfinaler

  • Manchester city – Barcelona
  • Olympiacos – Manchester United
  • Milan – Atletico Madrid
  • Bayer Leverkusen – Paris Saint-Germain
  • Galatasaray – Chelsea
  • Schalke – Real Madrid
  • Zenit – Borussia Dortmund
  • Arsenal – Bayern München

* Laget som anges först slutade två i sin grupp och inleder därmed på hemmaplan.

United tog sig som bekant till slutspelet genom att vinna sin grupp före Bayer Leverkusen. Olympiacos gick vidare som grupptvåa bakom PSG. Olympiacos tog tio poäng i gruppen som också innehöll Benfica och Anderlecht. Olympiacos avancemang kom tack vare bättre inbördes resultat mot Benfica.

Fördelen av att vinna gruppen inses tämligen snart då vi konstaterar att Manchester city ställs mot Barcelona medan Arsenal lottades mot Bayern München.

Olympiacos, vars fullständiga namn är Olympiacos Club of Fans of Piraeus (eller Olympiakos Sindesmos Filathlon Pireos om man föredrar den grekiska varianten), har som bäst nått kvartsfinal i turneringen. Huruvida man ska stava med c eller k verkar vara tämligen godtyckligt men då Uefa stavar med c väljer vi att också göra så.

United har mött Olympiacos fyra gånger tidigare och har vunnit samtliga matcher. I det första gruppspelet 2001/02 vann United med 2-0 i Grekland och sedan 3-0 på Old Trafford. Detta följdes upp med 4-0 på Old Trafford och sedan 3-2 i Grekland i det första gruppspelet året efter. Notabelt är att bortamatchen blir Uniteds första besök på Georgios Karaiskakis Stadium. Uniteds tidigare bortamatcher mot Olympiacos har spelats på Olympiastadion och på Georgios Kamaras Stadium.

Uppdatering: Matchdagarna nu spikade

Matchdagarna för åttondelsfinalerna är nu spikade. Uniteds bortamatch mot Olympiacos kommer att spelas tisdagen den 25 februari. Returen på Old Trafford spelas onsdagen den

Datum för matcherna är ännu inte spikade. Den första matchen kommer att spelas den 18, 19, 25 eller 26 februari, medan returerna spelas den 11, 12, 18 eller 19 mars. Vi återkommer med matchdatum senare under måndagen.

I relaterade nyheter så bekräftades Uniteds hemmamatch mot Swansea i FA-cupen under förra veckan. Den matchen kommer att spelas söndagen den 5 januari med avspark 17.30.