Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletcher: Jag är tillbaka för gott

Segern mot Aston Villa i all ära, söndagens mest positiva Unitednyhet var tvivelsutan att Darren Fletcher gjorde comeback efter nästan ett års frånvaro. Efter matchen var Fletcher förstås nöjd och han säger att han nu är tillbaka för gott.

”Det är det, jag är tillbaka för gott. Det här är förhoppningsvis matchen som betyder att jag är tillbaka nu. Jag verkar ha kommit igenom motgångarna och hälsoproblemen och jag är tacksam för det. Nu är det framåt och uppåt som gäller.

”Jag har alltid trott att jag skulle komma tillbaka, jag har haft det tankesättet. Jag tror att andra människor runt mig försökte få mig att tänka på ett annat sätt men jag var stark och trodde att jag skulle komma tillbaka. Jag tycker att det var det bästa sättet att ta sig an situationen och jag visste att jag skulle gå igenom mycket, men tron och viljan var att komma tillbaka.

”Att spela en match som den och att få en ovation [från Unitedsupportrarna] som det gör allt värt det.

”Enda sedan jag var ett barn har jag velat spela fotboll. Jag har haft tur nog att ha haft möjligheten att spela för Manchester United och tänkte inte ge upp det lättvindigt. Jag kämpade mig igenom det. Och jag är bara 29 år gammal, jag tror att jag har många år kvar att spela. Det har upprepats för mig av min familj, mina vänner och den före detta managern. Jag kunde ha en karriär på nytt om jag fick rätt på min hälsa och förhoppningsvis är det vad jag kommer att göra.

”Det var trevligt för mig att komma tillbaka. Även vid halvtid gick jag för att göra några rusher och det var fantastisk. Det betyder mycket när fansen stöder mig som det och det sporrar mig att vara bra för dem. Att ha fansens stöd efter vad jag har gått igenom är fantastiskt.

”Det finns så många människor jag kunde nämna [som jag har fått stöd ifrån]. Men först och främst är de människor som är mig närmast. Utan dem hade jag antagligen inte kunnat komma tillbaka.”

Närmast fokuserar Fletcher på att United ska vinna matcher. Han är inställd på att ta sig tillbaka till a-laget på allvar men är beredd att spela med reserverna om det krävs:

”Vi måste komma i ett stim, det är ingen tvekan om det. Inte bara en obesegrad svit utan vi behöver vinna matcher och sätta oss i en position där vi är med i matchen vid nyår. Det är målet för alla grabbar och resultat som det här på bortaplan är en bra startpunkt. Men vi måste göra det igen, vi behöver vinna flera matcher i rad för att folk ska börja tro på att vi är tillbaka till vad vi är kapabla till.

”Jag bygger fortfarande upp min fysik men jag vill inte ta det försiktigt. Jag har gjort nog av det och jag vill vara involverad för att ta oss tillbaka dit vi borde vara. Jag tycker att det är den största motivationen för mig. Det är svårt att titta när grabbarna vinner men mycket svårare att när de inte vinner. Jag vill hjälpa till så mycket som jag kan, jag vill fortsätta att plocka upp minuter, även om det är med reserverna. Det slutliga målet är att spela för a-laget, att vara en del av planerna och skapa framgång för Manchester United.”

Moyes: Fletcher ser bra ut

Uniteds manager var förstås belåten över att Fletcher kunde göra comeback:

”Vi skrattade efteråt över den fantastiska chansen han hade att göra mål på med en nick från en hörna. Är det inte fantastiskt att en spelare som har haft en sjukdom som Darren har haft kan komma tillbaka och komma in på planen? Jag vet att det har hänt förr och vi kommer inte att förivra oss men jag tycker att det är ett fantastiskt tecken.

”Han ser bra ut, han känner sig bra och alla som såg honom idag skulle säga att han ser mycket bättre ut och mycket mer som sitt gamla jag. Och jag tycker att han gjorde lite nytta när han kom in. Han passade bollen bra, höll i den för oss och var i den rätta positionen när vi behövde honom. Du kan se talangen som pojken har.”


Källa: Manutd.com