Matchrapport: Aston Villa – United

När Lee Mason blåste i pipan efter 90+ minuter var 0-3 ett faktum och United kunde åka hem till Manchester med tre poäng och ett kliv upp i tabellen. Danny Welbeck målade inte bara en utan två gånger inom loppet av några minuter efter mycket bra spel på högerkanten. Tom Cleverley satte trean i andra halvleken och dessutom som grädde på moset var Darren Fletcher tillbaka och fick spela en halvtimme.

Rafael och Evra hade som vanligt hand om sina ytterbackspositioner och likaså De Gea mellan stolparna, framför honom för dagen ett mittbackspar bestående av Jones och Evans. Lite förvånande startade Giggs ännu en match från start, denna gång med Cleverley och offensivt hade Moyes placerat Rooney bakom Welbeck med Januzaj och Valencia på varsin kant. Moyes dras med en hel del skador och kunde för dagen inte ställa upp med en så väldigt imponerande bänk, dock oerhört roligt att se Darren Fletcher tillbaka.

Första halvlek

Aston Villa startar matchen bäst av de båda lagen med en press under inledande tio minuterna. Inga direkta superlägen att skriva hem om men De Gea fick känna på bollen vid ett par skott utifrån straffområdet från Agbonlahor och Albrighton, den sistnämnde fick chansen från start vilket överraskade då han inte varit förstaval på en tid men spelade nog in sig i fler matcher framöver i Lamberts lag. Evra slarvade med boll inne i offensiv planhalva och en kvick bolltransport av Albrighton når till sist Benteke som tar en lite väl hård första touch vilket gör att Rafael hinner tillbaka innan någon farlighet uppstår. Det där Patrice, håller inte!

I matchminut 15 kastar Rafael inkast som Cleverley möter tillbaka, brasilianaren tar sig ner mot högra hörnflaggan och skickar in ett jättefint inlägg som Januzaj möter med pannan. Stolpe! På returen är Danny W snabbt framme och föser in 0-1. Viktigt mål i matchen men oj så viktigt för Danny att leverera nu när RVP är skadad och han får chansen på topp.
Några minuter senare snappar Cleverley upp ett mycket klumpigt uppspel av Baker och bollen kommer ut till Valencia som med ett hårt inlägg möter Welbeck och 0-2! Bortafansen på Villa Park passade på att skoja med den gångna hösten och sjöng redan vid 0-1 ”We are staying up” och som vanligt ett bra tryck på de tillresta.

Efter en halvtimme skapas ännu mera från högerkanten och denna gång missar Valencia efter en lite sen passning av Welbeck som tog sig fram själv och kom lite för nära Bra Guzan i målet. Efterföljande minuten vinner Rafael boll högt upp i banan och serverar Valencia som i sin tur levererar en snett-inåt-bakåt-passning till Rooney som näppeligen missar vänstra stolpen. Pressen fortsätter och utanför stolpen är precis där Welbeck också placerar sitt skott några minuter sedan efter, återigen, bra förarbete av Valencia. Mycket bra spel av United här under en halvtimme där Rooney kunde gå ner djupt i plan och hämta samt servera boll, mycket trevligt att se.

Andra halvlek

Det var en känsla av att United borde och skulle ha gjort ett par mål till under första 45 för att verkligen se till att avsluta matchen. Det var inte samma anfallsiver och press under andra halvleken men det där viktiga tredje och psykologiskt tunga 0-3 kom redan i 52 minuten. Wayne Rooney väggspelar med Tom Cleverley som finner sig fri inne i straffområdet och placerar bollen fint till höger om Guzan och det syntes hur viktigt det målet var för engelsmannen.

Om man skall vara ärlig så händer inte jättemycket under de resterande fyrtio minuterna. Villa skapar ett par halvchanser där Weimann som kom in från bänken bidrog med lite ny energi och anfallsvilja men ingenting som störde De Gea nämnvärt. Spanjoren fick dock ett gult kort efter gruff med Agbonlahor.

I matchminut 69 är det dags, det som vi alla har väntat på i nästan ett år: att få se Darren Fletcher tillbaka på fotbollsplanen. Han byttes in istället för Giggs och samtidigt fick även Young plats på kanten där Januzaj tidigare huserat. Sista tjugo är vad man kan säga ett ställningskrig där Cleverley vinner mycket boll och varje gång Fletch rör bollen möts det av jubel från bortafansen. Danny Welbeck borde nog ha fixat ett hat-trick då han hade ett par chanser att sätta även det tredje, varav bästa chansen var en tilltrasslad situation där bollen når honom och han chippar bollen över Guzan men retligt letar den sig över målet.

Wilfried Zaha får hoppa in istället för Rooney sista tio och då ser Uniteds lag ut på följande sätt:
Fletch-Cleverley
Valencia-Young-Zaha
Welbeck
Intressant. Eller hur man nu skall beskriva det, men ingen elva som vecka efter vecka spelar ut alla lag i Premier League.

Avslutande tankar

Framåt såg det riktigt trevligt ut denna söndag där framförallt Valencia och Rafael kom fram hela tiden och skapade massor av problem för Villa. Viktigt för Danny att göra mål och låt oss hoppas att det kommer fler efter detta. Cleverley såg bättre ut än tidigare prestationer och fick även han göra mål, må det ge honom självförtroende och fler insatser av denna kalibern.

Framtidens mittbackspar? Evans och Jones tog bra hand om Benteke och gjorde båda en solid match, dock har nog Vidic/Rio/Smalling något att säga till om när det gäller startplats men gillar tanken att Jonny och Phil skulle kunna spela där tillsammans, länge!

Nu följer (Stoke), West Ham (H), Hull (B), Norwich (B), Spurs (H) inom ungefär två veckor och låt oss hoppas att laget fortsätter på detta sätt och kör på uppåt i tabellen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS