Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United slog ut Burnley i FAYC

United åkte överraskande ut mot Burnley i förra säsongens FA Youth Cup men James Wilson och Andreas Pereira såg till att inte så blev fallet den här säsongen när United vann på Turf Moor med 2-0.

I en spelmässigt medioker första halvlek var det Burnley som var det hetare laget med några få bra chanser, men det var aldrig riktigt farligt framför Unitedmålet. United å andra sidan hade inte ett avslut på mål.

Andra halvlek startade i samma mönster. Men efter en timmes spel tog Andreas Pereira ett oväntat och snabbt avslut som letade sig in i bortre krysset, utan chans för Burnleys målvakt. Tio minuter senare avgörs matchen när James Wilson snappar upp en boll på mittplan och spurtar förbi hela Burnleys försvar, rundar målvakten och lägger in bollen i mål. Ett högklassigt mål från Wilson.

Burnley trycker på ännu mer, men Pereira i målet är tät och står för några fantastiska räddningar.

United gör en högst medioker insats, med två individuellt fina prestationer som resulterar i mål. I övrigt hade United svårt att få igång något konstruktivt spel och man tillåter Burnley skapa väldigt många chanser, en av Uniteds absolut bästa spelare var målvakten Joel Pereira som tillsammans med James Wilson var planens giganter. Plus också till Andreas Pereira som visar klass med sitt fina 1-0-mål.

United möter nu Leicester eller Rotherham på bortaplan i nästa omgång.

Burnley U18 – Manchester United U18 0-2 (0-0)

Uniteds mål: A.Pereira (59), Wilson (72)
United: J.Pereira – Janko, Evans, McConnell, Barber – Willock, Goss, Harrop, A.Pereira – Redmond (Fletcher 65), Wilson