Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Sunderland i semifinalen

Några minuter efter att Young och Evra skjutit United till semifinalerna i ligacupen och för Uniteds del föll lotten på Sunderland. United börjar på bortaplan andra veckan i januari medan returen på Old Trafford spelas två veckor senare.

Ligacupen, semifinaler

  • Sunderland – Manchester United
  • Manchester city – West Ham

Lagen som anges först inleder på hemmaplan.

Semifinalmötet mot Sunderland blir Uniteds första möte med Sunderland i ligacupen sedan år 2000. Den gången vann Sunderland med 2-1 efter förlängning på Stadium of Light i den fjärde omgången. Lagen har mötts ytterligare en gång i cupen, nämligen i den tredje omgången 1976 då United gick vidare efter att ha vunnit med 1-0 i det andra omspelet.

Uniteds väg till semifinalen har gått via segrar mot Liverpool (h), Norwich (h) och Stoke. Sunderland har tagit sig till semifinalen genom fyra hemmasegrar mot MK Dons, Peterborough, Southampton och Chelsea. I gårdagens kvartsfinal mot Chelsea tog Sunderland en dramatisk seger – Borini räddade förlängning med ett sent mål innan Ki kunde avgöra då det bara återstod ett par minuter av förlängningen.

I den andra semifinalen möts Manchester city och West Ham. Det är således upplagt för ett derby i finalen.

Då både United och city är klara för semifinal förefaller det vara högst troligt att åtminstone ett av lagen går till final. Det betyder i så fall att ligaderbyt på Old Trafford som är planerat att spelas den första helgen i mars kommer att flyttas. Detta då ligacupfinalen spelas söndagen den 2 mars.

Semifinalerna avgörs i dubbelmöten, den första matchen spelas 7 eller 8 januari medan returen spelas den 21 eller 22 januari. Vi räknar med att de exakta datumen fastställs inom en vecka.