Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Fellaini opererad

David Moyes höll idag presskonferens inför Uniteds bortamatch mot Hull på annandagen. Uniteds manager berättade att Marouane Fellaini har opererat sin handled och blir borta i ungefär sex veckor men Michael Carrick och Robin van Persie har en chans att göra comeback innan nyår. I övrigt berättar Moyes att han är imponerad av det arbete som Steve Bruce gör i Hull.

Fellaini har hela hösten haft problem med sin handled men har kunnat spela med hjälp av ett specialskydd. Operationen kunde skjutas upp utan risk att skadan skulle förvärras men då Fellaini fick ryggproblem passade United på att genomföra handledsoperationen:

”Han opererades på lördagsmorgonen,” berättade Moyes på presskonferensen. ”Vi kunde inte få honom frisk efter hans ryggskada. Vi trodde att hans rygg skulle vara okej efter tio dagar men det blev inte bättre, så vi tog ett snabbt beslut att operera hans handled.

”Han har inte känt sig 100 procent frisk på grund av handleden. Han fick ryggskadan mot Everton och sedan dess har han inte varit bra, men vi trodde att vi skulle kunna få tillbaka honom på ett par veckor. Han försökte och det kändes inte rätt så vi tyckte att den bästa idén var att gå vidare, genomföra operationen på hans handleden och även ge hans rygg en chans att bli bra.”

Moyes berättar dock att Michael Carrick och Robin van Persie börjar bli spelklara:

”Det händer alltid mirakel vid jul så låt oss hoppas att det blir ett för Robin eller Michael Carrick.”

Bruce gör ett bra jobb

Hull leds som bekant av den förre Unitedspelaren Steve Bruce. Laget har överraskat under säsongsinledningen och trots att i stort sett alla experter trodde att Hull skulle åka ut ligger laget för närvarande tolva i tabellen. Moyes tycker att Bruce gör ett bra jobb:

”Steve Brus har gjort ett bra jobb med Hull, han har verkligen tagit dem tillbaka. De såg ut att dippa och gå åt fel håll. Jag tycker att han har gjort ett fantastiskt jobb med att få igång momentumet igen. De har några bra spelare och de kommer att bli svåra att besegra, då de har haft en hygglig första halva av säsongen.”

Hull har bara släppt in tre mål på åtta hemmamatcher den här säsongen:

”Jag visste inte om det förrän du berättade det för mig, så det är en fantastisk statistik för Hull. Du måste antingen göra många mål eller inte släppa in mål, det är det ena eller det andra. Om de har en god bas och är svåra att besegra så är det något de kan bygga vidare på och hoppas på ett mål här eller där för att vinna matcher. Men vi vet att det kommer att bli en tuff match i Hull.”

United har presterat relativt bra på bortaplan:

”Bortamatcher är alltid svårare än hemmamatcherna. Vi måste säkerställa att vi åker dit och gör jobbet på rätt sätt.

”Vi har gjort det ganska bra på bortaplan den här säsongen. Vi kommer att försöka hålla igång det, hålla igång den goda bortaformen och förhoppningsvis plocka upp några poäng. Men vi vet att det kommer att bli en tuff match i Hull.”


Källa: Manutd.com