Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Norwich – United

Trots en medioker insats kunde United ordna tre poäng i bortamatchen mot Norwich. Danny Welbeck kom in i halvtid och blev den som gjorde matchens enda mål.

United var inte speciellt bra men att vinna den andra bortamatchen på tre dagar är ett styrkebesked, framför allt då lagets ordinarie offensiv av olika anledningar började på bänken eller saknades helt. I vissa fall kan man skylla den något svagare insatsen på att det var andra matchen på tre dagar och i andra fall kan man skylla den svagare insatsen på att det var den första matchen på lång tid. I slutändan var det de tre poängen som räknades och även om avståndet till topp tre alltjämt är relativt stort så har United nu åtminstone kontakt med den sista Champions League-platsen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
8

I den sista matchen 2013 var David de Gea, över 90 minuter, Uniteds bästa spelare. Det är ganska passande då han förmodligen är Uniteds bästa spelare sett till hela kalenderåret 2013. Han gör i stort sett alla enkla saker rätt och han levererar regelbundet räddningar som vi egentligen inte har rätt att förvänta oss.

Chris Smalling
6

Varnad. Det blir förstås ett helt annat högerbacksspel när Smalling spelar istället för Rafael. Stabilare defensivt men samtidigt saknas kreativiteten offensivt. Överlag blir det oftast tydligt att Smalling är mittback, som i nödfall kan göra ett hyggligt jobb på kanten. Onödig varning i slutskedet vilket gav Norwich en möjlighet till en sen kvittering (som de inte förmådde att utnyttja).

Nemanja Vidic
7

Kaptenen var tillbaka och stod för en bra insats. Vidic närvaro märktes framför allt då Norwichs fasta situationer sällan blev farliga. I mitt tycke är Vidic och Evans Uniteds bästa mittbackspar.

Jonny Evans
7

Evans gör på nytt en bra insats. Notabelt är att han den här gången spelade på vänsterkanten i mittförsvaret – tidigare har han spelat till höger då han har spelat tillsammans med Vidic. Möjligen är det en indikation på att Evans nu är förstavalet i försvaret.

Patrice Evra
5

Tittar man i statistiken visar det sig att Evra stod för flest undanrensningar av alla på planen. Det ursäktar dock inte det faktum att han flera gånger agerar rundningsmärke. Han hade förmodligen mått bra av att få vila men då Moyes inte tyckes gilla Fabio så har United inga alternativ på vänsterbacken (Buttner är inte ett alternativ).

Ashley Young
6,5

Tänk vad ett mål kan göra för självförtroendet. Efter en närmast usel höst har Young efter målet mot Stoke börjat leverera godkända insatser. Mot Norwich är han framför allt i matchinledningen pigg. Inleder på högerkanten – det är märkligt att det känns märkligt när högerfotade yttern Young spelar på högerkanten – och måhända är det där han har bäst chans till speltid framöver.

Michael Carrick
6

Det märktes att Carrick gjorde sin första match (från start) på länge. Det var någon konstig bollmottagning, någon slarvig passning, någon situation där han kom fel i positionen. Samtidigt bidrar han med ett lugn och jag skulle tippa att han, liksom Vidic, bidrar till att Norwich inte blir farliga på sina fasta situationer. För United är det givetvis absolut nödvändigt att få Carrick tillbaka i storform.

Ryan Giggs
4,5

Utbytt 46. Varnad. Det här var en sån där match då det såg ut som att Giggs var 40 år gammal. Vi vet att de kommer men vi vet också att Giggs skakar av sig dessa insatser.

Tom Cleverley
6

När jag i inledningen skrev att vissa spelare såg trötta ut var det kanske framför allt Cleverley jag tänkte på. Inför den här säsongen genomförde han nästan aldrig 90 minuter, nu spelar han 90 minuter i parti och minut. Trots insatsen mot Norwich har han den senaste tiden stärkt sina aktier och det blir intressant att se hur Moyes väljer mittfältare framöver.

Shinji Kagawa
5

Utbytt 69. Tiden börjar rinna ut för Shinji Kagawa. Någon gång då och då glimtar han till men han får inte till det i 90 minuter och framför allt inte i flera matcher i rad. Möjligen hade han lyckats om han hade fått chansen i rätt position under en längre period men han har inte visat tillräckligt för att motivera att han ska få den chansen.

Javier Hernandez
5

Utbytt 87. 1 assist. Varnad. Det är lätt att tycka synd om Chicharito. Han får få chanser från start och när han får chansen är det oftast i matcher som har en matchbild som gör att hans svagheter lyser igenom. Förvisso delaktig i målet men totalt sett är insatsen inte bra nog.

Danny Welbeck
8

Inbytt 46. 1 mål. Matchförändrare och matchvinnare. Potentialen finns där och sakta men säkert börjar han realisera den. Frågan är bara vad som händer med Welbeck när Rooney och Van Persie är friska och i form.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 69. Det säger väldigt mycket om Adnan Januzaj att han blir inbytt i en bortamatch när United leder med 1-0. Oron för att han ska tappa bollen i fel läge är närmast icke-existerande.

Darren Fletcher
n/a

Inbytt 87. Kommer in i slutet för att ge lite stadga.