Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Det var ett skandalöst beslut

Säsongens fjärde hemmaförlust blev ett faktum då United tog emot Tottenham på nyårsdagen. Efter matchen var David Moyes vansinnig på domaren Howard Webb. Moyes tycker också att United förtjänade att vinna men valde att undvika frågor om Uniteds usla hemmaform. Uniteds manager kunde också meddela att Wayne Rooney riskerar att missa fler matcher framöver. Dessutom några ord från Tottenhams tränare Tim Sherwood.

”Skandalöst, det var en skandal,” sa David Moyes efter matchen och syftade på situationen där Lloris brutalt tacklade Young i straffområdet utan att domaren Howard Webb reagerade. ”Någon annanstans på planen om du fullföljer med din fot högt så skulle det vara en utvisning.

”Du kan inte göra det någon annanstans. Målvakten kommer ut, Ashley Young tar bollen före honom och han fullföljer. Det är ett otroligt beslut som inte gick vår väg. Faktum är att det antagligen är ett av de värsta jag har sett. Allt jag kan säga är att det var en solklar straff. Om det inte ges som en straffspark tror jag inte att vi kommer att få någon mer i ligan den här säsongen.”

Tottenhams tränare Tim Sherwood var benägen att hålla med Moyes: ”Jag har inte sett det igen men då jag såg det tyckte jag att det var en straff.”

Moyes fortsatte att kritisera Webb och menade att United kommer att kräva en förklaring från Webb: ”Jag tror att någon från staben kommer att prata med honom.”

Moyes var dock inte klar där utan var även upprörd över att Januzaj blev varnad för filmning i slutskedet av matchen och vill att Webbs insats ska granskas:

”Har du sett det beslutet [där Januzaj blir varnad]? Det är ett fruktansvärt beslut. Adnan blev knuffad, pojken försökte trycka bort honom från bollen, knuffade bort honom från bollen och det är ett fruktansvärt beslut.

”Man får hoppas att folket som utser domarna kommer att titta på det och se om domarna gör det så bra som de kan. Om de gör det fortsätter de att ta ut dem.”

Moyes: Vi förtjänade inte att förlora

Moyes tycker annars att United gjorde en bra match och inte förtjänade att förlora:

”Vi straffades på kontringar för ett par mål och gjorde ett par misstag, men jag tycker att laget spelade bra idag. Allt du kan göra är att spela bra och sedan tar du förhoppningsvis dina möjligheter när de kommer och du gör inte små misstag.

”Spelarna spelade väldigt bra. Deras insats var enastående för att försöka komma tillbaka in i matchen efter att ha legat under med 2-0. Jag trodde faktiskt att vi skulle vinna matchen när vi fick målet, för att inte tala om att få ett oavgjort resultat. Med den mängd chanser vi hade borde vi verkligen ha gjort det.

”Vi borde inte ha varit i en position där vi låg under med 2-0. Vi hade redan gjort en förändring för att se om vi kunde gå för det lite mer och få ett mål tillbaka, men deras mål var på en kontring. Vi hade inte många spelare i mitten av planen när de kontrade mot oss och vi hamnade i underläge 2-0.”

Om Moyes var talför när det handlade om Webb så hade han inte lika mycket att säga när han fick frågor om Uniteds tabellposition och usla hemmaform:

”Vi kommer att försöka vinna nästa match nu. Det är allt du kan göra. Vi tittar inte nödvändigtvis på ligatabellen. Vi skulle vilja ligga högre upp men vi kommer att försöka vinna nästa match.”

Rooney är fortfarande inte helt fit

Wayne Rooney har haft problem med en ljumskskada på slutet och Moyes berättar att den inte är helt läkt än:

”Planen var att spela Wayne i 90 minuter, men han har en liten ljumskskada. Ju längre det gick så var vi tvingade att försöka byta in fler offensiva spelare på planen och försöka hitta fler sätt att göra mål. Om jag kunde [vila Rooney] så skulle jag göra det, men matcher kommer tätt och snabbt. Han har missat en match med sin ljumske och han kan mycket väl missa fler som kommer.”

När det gäller Robin van Persie så vet inte Moyes om han kommer att vara tillgänglig mot Swansea i FA-cupen på söndag eller mot Sunderland i ligacupen på tisdag.

Sherwood: Vi är mycket glada

Om David Moyes var besviken efter matchen så var Tottenhams tränare Tim Sherwood förstås mycket belåten efter segern på Old Trafford:

”Vi är mycket glada över segern. Det är alltid svårt att komma till Old Trafford men jag kände att om vi skulle få våra spelare med bollen i de rätta områdena skulle vi skapa chanser. Vi skapade de bästa chanserna i första halvlek och det är synd att vi bara kunde ta en. Men vi höll i och gjorde det andra.

”Jag tänkte att det skulle bli lättare vid 2-0 men hör och häpna, de gjorde mål från avsparken. Det är aldrig enkelt, är det? Folk säger att vi var bekvämare än jag trodde att vi var. Det känns inte bekvämt på sidlinjen när du sparkar och nickar varje boll.”

Sherwood menar att hans lag har chansen mot alla lag:

”Jag tycker att vi har bra spelare och kan påverka alla lag om vi spelar rätt, oavsett om det är United eller Liverpool eller Arsenal. Jag tycker bara att det finns möjligheter för våra spelare om vi spelar bra och jag tycker att vi bitvis gjorde det idag.”


Källor: Independent.co.uk, Theguardian.com, Manutd.com, Tottenhamhotspur.com