Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sunderland – United

Det första semifinalmötet av två i den här säsongens upplaga av Ligacupen spelas imorgon kväll då United gästar Sunderland och Stadium of Light.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (vrist, februari), Ferdinand (skadad, inget datum), Jones (knä, mitten januari), Nani (hamstring, januari), Rafael (ljumske, inget datum), Rooney (ljumske, inget datum), Van Persie (ljumske, inget datum), Young (axel, inget datum)
Tveksamma
Avstängda Fabio (första matchen av tre)
Otillgänglig Fellaini
Form
V V V V F F
Position 7 | 20 | 10-4-6 | 33-24 | 34
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 41 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling, Vidic, Evans, Evra
Valencia, Carrick, Giggs, Januzaj
Kagawa
Welbeck

Gårdagens hemmaförlust innebar att det blev respass redan i den tredje omgången av FA-cupen, vilket förstås är mycket tråkigt. Det torde dock innebära att Ligacupen prioriteras ännu högre av Moyes, något som bäddar för en stark elva i morgondagens möte med Sunderland. Samtidigt så är United väldigt skadedrabbat för tillfället och alternativen flödar inte direkt på någon position.

Lindegaard vikarierade igår och även om han inte bär skulden för något av målen så lär De Gea vara tillbaka mellan stolparna imorgon. I och med att Rio utgick skadad för att sedan se sin ersättare visas ut med tre matchers avstängning som följd så tar backlinjen i det närmaste ut sig själv. Büttner istället för Evra till vänster eller Valencia som högerback är de enda möjliga alternativen och jag tror inte på något av dem. Valencia behövs som ytter och när startade Büttner två matcher i rad senast? Detsamma gäller för Fletcher och jag tror att Moyes vill röra runt så mycket som möjligt på mittfältet genom att skifta spelare där det finns (friska) alternativ.

Med tanke på att semifinal i Ligacupen innebär dubbelmöte så är det inte omöjligt att Moyes satsar på att spela med en ensam anfallare imorgon. Jag tror att i så fall att Welbeck går före Chicharito med tanke på hans arbetskapacitet och förmåga att hitta målet på sistone. Förhoppningsvis så finns någon av – eller båda – kreatörerna Januzaj och Kagawa på planen och om Giggs/Carrick spelas centralt och är på humör så lär Welbeck få mer att jobba med än vad han fick i kvartsfinalen mot Stoke.

Förutom Stoke så har United tagit sig igenom Norwich och Liverpool för att nå semifinalen av årets turnering.

Sunderland

Sunderland

Skador Cuellar, Westwood
Tveksamma O’Shea
Avstängda
Form
V O V O F V
Position 20 | 20 | 3-5-12 | 15-33 | 14
Bästa målskytt Fletcher (3)
Disciplin 28 GK, 5 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Mannone
Roberge, Bardsley, Celustka, Diakaté
Ki, Cattermole, Colback
Giaccherini, Fletcher, Ji

Sunderland slog i tur och ordning Milton Keynes Dons, Peterborough och Southampton innan man skrällde hemma mot Chelsea i kvartsfinalen för ungefär tre veckor sedan. Det satt hårt inne den gången, men till slut kunde Ki avgöra med tre minuter kvar av förlängningen. Senaste matchen spelades på nyårsdagen och slutade med hemmaförlust mot Aston Villa i ligan. Just ligaspelet har gått betydligt sämre för ”Black Cats” som faktiskt inte har presterat bättre än att Sunderland för tillfället är tabellens jumbo.

Det är emellertid jämnt i botten och man är inte på något sätt avhängda, vilket betyder att ligan inte på något sätt kan bortprioriteras till förmån för cupspelet. Å andra sidan så hägrar säkerligen en final på Wembley mot vinnaren av city och West Ham den 2:a mars och Poyets manskap lär vara taggat till tänderna när Stadium of Light beträds om lite drygt ett dygn. Sunderland har inte på långa vägar en skadelista liknande Uniteds, men Collback och målvakten Westwood saknas definitivt samtidigt som O´Sheas – som ju brukar prestera bra mot sin forna klubb – medverkan är tveksam.

Historik

United mot Sunderland

Totalt 136 61-36-39 236-200
Ligacupen 4 1-2-1 6-6
Borta 68 22-18-28 93-125
Sista sex
V V V V V V
Sista sex borta
V V O V V V
2013-10-05 (PL) Sunderland-United 1-2
2013-01-30 (PL) Sunderland-United 0-1
2012-12-15 (PL) United-Sunderland 3-1

Även om statistiken från det totala antalet möten lagen emellan talar för Uniteds fördel så har Sunderland ett visst övertag hemma på Stadium of Light. På senare år så har detta övertag emellertid varit obetydligt och United vann också bortamötet i oktober. Vinsten var dock allt annat än övertygande. United presterade ett spel som lämnade mycket i övrigt att önska och Januzaj, som slog igenom på allvar med sina två första mål i seniorsammanhang, var skillnaden lagen emellan.

Stoke City – Manchester United

Turnering: Football League Cup, semifinal 1:2
Plats: Stadium of Light, Sunderland
Tid: Tisdagen den 7 januari 2014, 20.45
Domare: Andre Marriner
Odds: United 1,70 | Sunderland 5,00 | oavgjort 3,60
TV: TV10, Viaplay