Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes skyller på domaren

Det blev en ny förlust för United då man åkte till Sunderland för den första ligacupsemifinalen. David Moyes var efter matchen mycket besviken på domaren Andre Marriner. Annars är tackar han på nytt Uniteds supportrar och menar att hans spelare inte förtjänade att förlora matchen. Vi får dessutom några ord från Sunderlands manager Gus Poyet.

”Ja, det är svårt för tillfället. Vi måste bara fortsätta jobba. Vi gjorde inte så mycket fel, vi släppte in ett förfärligt första mål från en frispark. Men det var aldrig en frispark, det var vår frispark. Jag trodde att domaren skulle blåsa för oss. Jag kunde tro det när han gav en frispark för den nickduellen mellan Jonny Evans och Fletcher. Det var ett uselt beslut,” inledde David Moyes.

Moyes fick därefter en fråga om straffen som Sunderland fick och började nästan skratta:

”Ja, vi pratar om dem igen, gör vi inte. Vi fick en spelare varnad för samma satsning häromdagen, för att ha gjort samma sak. Så det är upp till domaren att bestämma sig. Men det verkar som att vi måste spela mot både dem och motståndarna för tillfället. Det är uselt, det är det verkligen. Vi börjar faktiskt skratta åt dem, så är det.”

Moyes har förvisso en poäng då Sunderlandspelaren faller väldigt enkelt men samtidigt är det väldigt onödigt av Cleverley att gå in så hårt i den duellen och riskera att det ska bli straff.

”Jag tycker [att vi förtjänade åtminstone oavgjort]. Jag tycker att vår publik var otrolig ikväll, den var fantastisk. Stödet de gav laget och mig, framför allt, var enastående. Men spelarna förtjänade det, eftersom de gjorde tillräckligt för att få ett resultat. Det var den första matchen av två och jag ser verkligen fram emot den andra matchen nu.”

Är det någon press på David Moyes när United går in i returen, undrade reportern: ”Ingen alls,” svarade Moyes kategoriskt.

”Jag kan se på reaktionen i omklädningsrummet. Jag tycker att för tillfället har vi motståndare att spela mot och ibland har vi också andra att spela mot. Men vi ska göra allt vi kan för att rätta till det.

”Spelarna stod för en stark insats idag. Det lyckades inte riktigt. Det är inte långt ifrån men det kommer, det känner jag.

”Jag är inte säker än [på om Rooney eller Van Persie är tillbaka till returen]. Men du behöver bara titta på Adnan Januzajs insats idag, han var fantastisk. Han stod för ett fantastiskt jobb och spelade väldigt bra. Och förhoppningsvis får vi tillbaka dessa spelare, för de kommer att vara viktiga spelare för oss när de kommer tillbaka. Om vi får tillbaka dem till returen kommer det att vara fantastiskt.”

Jonny Evans klev av skadad då det återstod en halvtimme. Där fick vi ingen information från Moyes.

Angående ryktena om att United ska vara nära att värva Fabio Coentrao så insisterade Moyes att dessa inte stämmer.

Poyet: Det kanske passar oss att möta topplag

Om David Moyes var missnöjd efter matchen så var Sunderlands manager Gus Poyet förstås betydligt gladare:

”Jag vet inte, jag tycker fortfarande att det är något väldigt konstigt. Vi kan besegra topplagen men vi kan inte besegra lagen som är i botten tillsammans med oss. Sättet vi spelar på kanske passar oss när vi möter topplagen, vi måste förändra något mot de andra.

”Det var jämnt, jag tycker inte att ett lag var bättre än det andra, jag tycker inte att de var så många chanser. Ett beslut kan gå din väg och du kan vinna matchen. Det är inte enkelt att besegra Man United och nu har vi chansen att åka till Old Trafford med ett extra mål, så vi får se.

”Det skulle vara massivt [att gå till final]. Du går inte dit så ofta. Det är många år sedan den senaste [för Sunderland], så vi kommer att göra vårt bästa.”

Även om Sunderland fick straffen var Poyet missnöjd med Andre Marriners domarinsats. Poyet tyckte att Rafael kunde ”ha varit på läktaren” efter en andra varning och menar dessutom att tilläggstiden var för lång:

”I första halvlek spelade vi 45 minuter. I den andra spelade vi 50 minuter. Jag trodde att Sir Alex Ferguson var tillbaka på avbytarbänken.”


Källa: Skysports.com, @MOgdenTelegraph, @SamWallaceIndy