Inför: United – Swansea

Efter ett par cupmatcher är det dags för spel i Premier League igen för David Moyes och hans mannar. Tre förluster på raken och nu väntar Swansea på hemmaplan ännu en gång efter mötet förra söndagen. Nu är det verkligen dags att vända på den dåliga trenden och börja plocka trepoängare!

Manchester United

Manchester United

Skador Evans (rygg, inget datum), Fellaini (vrist, februari), Ferdinand (skadad, inget datum), Nani (hamstring, januari), Van Persie (ljumske, inget datum), Young (axel, inget datum)
Tveksamma Jones (knä, mitten januari), Rooney (ljumske, inget datum)
Avstängda Fabio (andra matchen av tre)
Form
V V V F F F
Position 7 | 20 | 10-4-6 | 33-24 | 34
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 41 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Vidic, Smalling, Evra
Carrick, Fletcher
Valencia, Rooney, Januzaj
Welbeck

Vinsten senast var walesiska lagets första någonsin på Old Trafford och nu har United ett ypperligt läge att ta revansch. Likaså måste förlusterna på hemmaplan genast se till att upphöra då lag numera inte har den respekt som tidigare inför att spela mot oss.
En stark elva spelade 90 minuter i veckan mot Sunderland, men där både Wayne Rooney och Robin Van Persie saknades och det återstår att se om någon av dem är tillräckligt krya för spel. Rafael var tillbaka i spel igen, han har saknats, men hans fina samarbete med Valencia från tidigare matcher gick inte att känna igen och dessutom var brasilianaren nära att dra på sig ett rött kort. Valencia å andra sidan stod inte för en bra insats och det återstår att se om han startar imorgon.

Hur laget kommer att se ut är alltid svårt att sia om men skall göra ett försök:
De Gea
Rafael – Vidic – Smalling – Evra
Carrick – Fletcher
Valencia – Rooney – Januzaj
Welbeck

Om Smalling tar Evans plats i backlinjen återstår att se men då Jonny linkade ut senast är det en möjlig lösning. Jones hoppas jag är tillbaka igen och även om det är tveksamt att han slängs in direkt i spel så behöver Cleverley vila efter massor av spel på kort tid, och en hel del blandade prestationer.

På bänken får nog Kagawa en plats tillsammans med Lindegaard, Büttner, Chicharito, Young, Zaha och Jones.

Swansea City

Swansea City

Skador De Guzman, Dyer, Hernandez, Lamah, Michu, Monk, Tiendalli, Vorm
Tveksamma
Avstängda
Form
V O V O F V
Position 13 | 20 | 5-6-9 | 26-28 | 21
Bästa målskytt Bony (6)
Disciplin 36 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Tremmel
Davies – Chico – Amat – Rangel
Shelvey – Canas
Pozuelo – De Guzman – Routledge
Bony

Wilfried Bony har hittat målet rejält på senaste tiden och honom får Uniteds backlinje se upp med. Två mål mot det andra laget från Manchester och det avgörande på Old Trafford senast. Ivorianen är stor, stark och blir en tuff match för det mittbackspar som spelar imorgon.

Laget har haft en lång skadelista men som långsamt börjar se bättre ut, stora och viktiga namn som Vorm, Hernandez och Michu saknas fortfarande också även Lamah.

Vinsten senast på Old Trafford borde gett en boost då senaste månadens resultat inte alls övertygat. Senaste vinsten kom mot Newcastle i början av december och efter det följde tre förluster och lika många oavgjorda under det hektiska julschemat.

Historik

United mot Swansea

Totalt 22 10-5-7 35-25
Ligan 21 10-5-6 34-23
Hemma 11 8-2-1 23-9
Sista sex
F V O V V V
Sista sex borta
V V V V V F
2014-01-05 (FA) Swansea-United 1-2
2013-08-17 (PL) Swansea-United 1-4
2013-05-12 (PL) United-Swansea 2-1

Senast lagen möttes på Old Trafford i ligaspelet var i maj förra året. En speciell tillställning, dels för att Rio Ferdinand gjorde mål! men självklart också då det var Sir Alex Fergusons sista hemmamatch. 2-1 blev resultatet efter att Chicharito gett United ledningen, Michu kvitterade men i matchminut 87 dundrade Rio in vinstmålet.

Manchester United – Swansea City

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördagen den 11 januari 2014, 18.30
Domare: Chris Foy
Odds: United 1,45 | Swansea 6,75 | oavgjort 4,25
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS