Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anderson utlånad till Fiorentina

Uniteds brasilianska mittfältare Anderson blir utlånad till Fiorentina för återstoden av säsongen.

Spekulationerna har pågått en tid och nyheten kommer inte som någon större överraskning. Anderson reste till Italien på fredagen och den obligatoriska läkarundersökningen genomfördes. Fortfarande tycks några formaliteter kvarstå men det torde röra sig om just formaliteter och det är inte otroligt att Anderson ska kunna vara spelklar då Fiorentina möter Catania på bortaplan på söndag.

Än så länge är det ont om detaljer men det rör sig alltså om ett lån som sträcker sig säsongen ut. Mycket tyder på att avtalet mellan United och Fiorentina inkluderar en utköpsklausul.

”[Anderson] blir utlånad till Fiorentina,” bekräftade David Moyes på fredagens presskonferens. ”Vi har inte kunnat ge honom så många matcher som han hade hoppats, eller vi hade hoppats att vi skulle kunna ge honom. Så vi känner att det är en bra möjlighet för honom.

”Han kommer till en bra klubb i en bra liga, så, förhoppningsvis, kommer han att dra nytta av det.”

Anderson kom till United från Porto sommaren 2007, då som en mycket talangfull tonåring. Han lyckades tyvärr aldrig riktigt motsvara förväntningarna och på sex och en halv säsong i United har han endast spelat 179 matcher och gjort 9 mål för United. Det mesta tyder på att han kommer att stanna på de siffrorna. Under David Moyes har Anderson fått ytterst begränsat med speltid, endast tre starter och fem inhopp.

Muss önskar Anderson lycka till i framtiden.


Källor: Manutd.com, Violachannel.tv