Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is – part II

moyesinho
José Mourinho, mannen som grät när han insåg att han inte skulle få Unitedjobbet, har bestämt sig för att röra om i grytan inför mötet med mannen som fick förtroendet att leda Fergies arv. Det står honom fritt att göra så, men det står också mig fritt att tycka att det är patetiskt. Och jag är glad, oavsett hur det hade gått för honom i United, att vi har Moyes i stället. Jag gillar inte Mourinho som manager. Jag gillar inte hans stil. Med det sagt gillade jag inte allt Fergie gjorde heller, men han var så djupt inne i mitt dna att det inte gick att göra annat än älska honom.

Moyes hade inga muntra skadeuppdateringar på sin presskonferens i går och som vi alla misstänkte startar varken Rooney eller RvP (även om några blaskor misstänker att Roo kan följa med på resan och eventuellt riskeras). Min elva från häromdagen håller än. Inga uppdateringar om Evra gör att jag räknar med honom. Vår favoritgrodätare är ju aldrig skadad på riktigt.

DDG

Rafael – Vida – Smalling/Evans – Evra

Carrick – Fletcher

Valencia – Kagawa – Welbeck

Chicharito

Jag har börjat få en bra känsla inför matchen, vilket är lika adrenalinskapande som skrämmande. Egentligen ska vi inte ha en chans större än kanske 20 procent att vinna utan både Rooney och RvP och det är fördelaktigt att utgå från jättetorsk, men innerst inne har jag flera röster med minst kryss och till och med en vinst som vill skrika ut. 

Moyes gav också en allt annan än sanningsenlig förklaring till sin resa över Europa den senaste veckan:

”I just enjoy watching football. I want to enjoy watching football all over the world. I try to get to as many games – that’s my style. I’m not always going to games to sign players – I’m sometimes going just for more knowledge and watching what’s going on. So I’ve done a wee bit of globetrotting over the last few days.”
Okej att han gillar att kolla boll, det känner vi till sedan tidigare, men kom igen? Januari, ett United 11 poäng efter serieledarna, med en mittfältare utlånad och i veckan som leder mot en bortamatch mot Chelsea – då väljer klubbens manager att åka runt för att njuta av fotbollsmatcher i flera länder?
Troligt. Mycket troligt.
* Förresten, Moyes berättade att Fellaini ska börja träna för fullt nästa vecka. Sen är det ju upp till var och en att se det som positivt eller negativt.
* Anderson är nu helt klar för Fiorentina och har givetvis spelat sin sista match för United även om det bara handlar om lån under våren.
Den affären gör givetvis (?) att Moyes är säker på att det kommer in en spelare innan månaden är slut. Annars vore det vanvett att göra sig av med en innermittfältare. Dels med tanke på att det är just CM som saknas och dels med tanke på att Fletch fortfarande inte är 100 procent, Fellaini är Fellaini, Jones kan gå sönder när som helst och var som helst och Clevz letar rätt nivå.
48000-kronorsfrågan är då förstås: Vem? Mina pengar är på Coentrao även om det verkar mer och mer som att det blir en sommartransfer. 13 dagar kvar för Edward att förstå vad hans jobb går ut på. Eller så pöser han av stolthet över att ha gjort en deal i januarifönstret utan att bry sig om att det var en affär åt fel håll.
Vad tror ni? Kommer det ett nytt fejs? Rösta här intill!
* Om Fergies elftifjärde biografi var emotsedd i höstas så lär Keanos andra bli nästa kioskvältare med Unitedrubriker. Pajkastningen mellan de där egona kan fortsätta ända in i kaklet. Tragiskt och intressant på samma gång.