Spelarbetyg: Chelsea – United 3-1

United förlorade på söndagskvällen matchen på Stamford Bridge med 3-1. Överlag så spelade United bra, speciellt i första halvlek, men lyckades inte få så många skott på mål. Spelare som utmärkte sig idag var Januzaj, som vanligt nu för tiden, och Chicharito. I övrigt så var det snabba offensiva spelare i Chelsea som skapade oreda för Uniteds försvar och fasta situationer som fällde laget.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6,5
De Gea släppte visserligen in tre mål, men det är endast ett som han kan klandras lite för. Det sista målet lyckades han inte riktigt nå bollen vid nicken, men räddade den turligt innan returen gick in. Ändå en stabil insats av spanjoren.
Rafael 6,5
Spelade faktiskt bra på vänsterkanten när Evra linkade ut, och hade ett bra samarbete med Januzaj. Släppte inte mycket vid högerkanten heller, men hade mer problem med Hazard som högerback. I överlag godkänd insats.
Nemanja Vidic 5
Utvisad efter 90+1 minuter. Han var inte bra idag, Vidic. Ofta fick Evans rensa undan bakom honom, då han helt enkelt inte hann med Chelseas snabba försvarsspelare. Blir även väldigt tveksamt utvisad på övertid.
Johnny Evans 6
Fick assistera Vidic allt för ofta idag men höll ändå en skaplig klass. Hade också svårt med snabba offensiva spelare, men med en helt okej spelförståelse kunde han ofta lösa problemen. Står lite fel position vid målen dock.
Patrice Evra 5
Utbytt efter 51 minuter. Offensivt kan man inte klaga allt för mycket, men defensivt så håller inte måttet alls. Hade väldiga problem med både Eto’o och Willian och tajmade inte tacklingarna så bra. Blir utbytt efter skada sem minuter in i andra halvlek.
Antonio Valencia 6,5
Bra offensivt i första halvlek och hjälpte även till defensivt på högerkanten, som var Uniteds bästa kant för dagen. Azpilicueta lyckades dock klura ut hur man skulle få stopp på ecuadorianen i andra halvlek.
Phil Jones 5,5
Kommer in i matchtruppen direkt efter skada, och detta var något som syntes på Jones. Han hade inte sin vanliga kämparglöd, och stångades ofta med Luiz i Chelsea. Vid 1-0-målet gick han bort sig totalt, vilket blev ödesdigert för United.
Michael Carrick 6
Carrick var tämligen osynlig idag men stod ändå för ett antal fina passningar ut mot kanterna. Lyckades inte ta det vanliga utrymmet han har på mittfältet, och istället för att röra sig mycket fram och tillbaka fick han allt för ofta hämta bollen utanför eget straffområde.
Ashley Young 5,5
Utbytt efter 56 minuter. Började matchen relativt bra men försvann väldigt fort. Hade lite svårt med Ivanovic efter halvtid, och hjälpte inte till i försvarsspelet alls. Har precis kommit tillbaka från en längre skada.
Adnan Januzaj 7
Januzaj, Januzaj, Januzaj! Ja, det var Uniteds bästa spelare idag, och det var även något som fansen uppskattade. Står för 99% av lagets kreativitet, och gärna nästan en riktigt härlig assist.
Danny Welbeck 6
Visst, han gjorde inga mål. Kämpar på som vanligt och skapar lägen och ytor för sina medspelare, men han kunde inte träffa annat än Cech alls. Ändå ett godkänt betyg för Manchester-sonen.
Chris Smalling 6
Inbytt efter 51 minuter. Kommer in för en skadad Evra, och tar plats till höger i försvaret. Spelar stabilt och bra, men följer inte med lika högt som Rafael. Har sina duster med Hazard, och klarade sig oftast helskinnad.
Chicharito 7
Inbytt efter 56 minuter. Kommer in och gör mål, som vanligt, mot Chelsea. Väldigt nära att göra ytterligare ett mål när han nästan tar bollen från Cech som håller på att tabba sig. Kommer in med mycket energi, och gör en bra inhopp!

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS