Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 i mållös match mot Boro

U21 tog emot Middlesbrough hemma i Salford men trots stort bollinnehav och mängder med målchanser så slutade matchen 0-0 denna kalla måndagskväll.

Redan efter några minuter fick vi en bild av hur matchen kommer att se ut. United hade mycket boll, och försökte hela tiden men kom aldrig riktigt igenom Middlesbrough-försvaret. Uniteds bästa chans i den första halvleken stod Tyler Blackett för efter ett fint inspel från Fabio men målvakten var snabb i sidledsförflyttningen och kunde avstyra vad som såg ut som ett givet mål.

I andra halvlek fortsatte United med sitt bollspelande, men var relativt slarviga i passningsspelet och kom sällan till bra lägen. Dessutom en del bolltapp vilket resulterade i fina kontringslägen för Middlesbrough. Det var först när Zaha äntrade planen efter 55 minuter som United började skapa chanser på riktigt. Zaha utmanade hela tiden och skapade oreda i Middlesbrough, men det var varken Zahas eller Uniteds dag och matchen slutade mållös.

Trots stort bollinnehav hade United stundtals svårt att nå fram till de riktigt heta chanserna. Det var först när Zaha kom in som United började skapa fler och bättre chanser, men marginalerna var inte med United denna måndagskväll. Bäst i United var annars Fabio som högerback då han låg bakom Uniteds hetaste chanser i den första halvleken. Tom Thorpe var felfri hela matchen och räddade upp några situationer då United slarvade i passningsspelet på egen planhalva. Zaha var bra i sitt inhopp och även om han är rå och tappar en del boll så slutar han aldrig utmana och lyckas för det mesta. Han är definitivt för bra för den här nivån.

Annars såg Macheda, Petrucci och William Keane sega ut. De två förstnämndas tid i United börjar gå mot sitt slut medan Keane varit väldigt lite involverad i spelet sedan han kommit tillbaka från sin tunga knäskada.

Manchester United U21 – Middlesbrough U21 0-0

United: Johnstone – Fabio (Janko 71), Thorpe, Ekangamene, Blackett (A.Pereira 80) – Cole, Petrucci, Lingard, James, Macheda (Zaha 55) – W.Keane