Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Telegraph: Chelsea accepterar Unitedbud på Mata

I bedrövelsen efter uttåget ur ligacupen följer möjligen en tröst i form av ett nyförvärv i Juan Mata. Det är The Telegraph som rapporterar att Chelsea har accepterat ett bud från United och Mata uppges bli klar för United redan under torsdagen.

Uppgifterna i The Telegraph får stöd hos större delen av den engelska mediakåren och mycket tyder på att Juan Mata inom kort kommer bli en Unitedspelare.

Mata, som utsågs till årets spelare i Chelsea både 2012 och 2013, har blivit en reserv i Jose Mourinhos Chelsea, vilket är anledningen till att klubben sägs vara beredda att släppa spelaren till United. Rapporterna säger att United kommer att betala 37 miljoner pund för Mata, vilket skulle göra honom till Uniteds dyraste nyförvärv någonsin.

Uppgifterna har ännu inte kommenterats av varken United eller Chelsea. David Moyes valde att inte kommentera det hela efter strafförlusten mot Sunderland. Men det förefaller vara troligt att Mata under torsdagen genomgår en läkarundersökning i Manchester och han väntas därefter skriva på ett kontrakt på fyra och ett halvt år. Mata förväntas dubbla sin nuvarande lön på 70 000 pund i veckan i United.

Förhandlingarna uppges ha skett genom mellanhänder, då United ville ha möjligheten att förneka det hela, i händelse av att affären inte skulle bli av.

Den potentiella övergången sägs bli av utan att Mata begär att få lämna Chelsea. Detta hade annars uppgetts vara ett krav för att Chelsea skulle gå med på en förhandling. Men då Uniteds bud var så pass stort valde Mourinho att acceptera övergången. Mourinho uppges dessutom uppskatta att övergången kommer då relativt lång tid återstår innan transferfönstret stänger, vilket skulle ge Chelsea en möjlighet att hitta en ersättare.

Det har spekulerats i att Wayne Rooney, som Mourinho vill värva till Chelsea, skulle ingå i förhandlingarna mellan klubbarna, då med en möjlig övergång i sommar. Detta tycks dock inte vara fallet. Trots att Rooney ännu inte har skrivit på ett nytt kontrakt med United rapporteras United inte ha något intresse av att förhandla med andra klubbar om en eventuell försäljning. United ska vara beredda att låta Rooneys kontrakt löpa ut, vilket skulle innebära att han kan lämna klubben gratis sommaren 2015.

Om övergången blir av under torsdagen förväntas Juan Mata debutera för United i ligamatchen mot Cardiff på Old Trafford på tisdag.

Exakt hur Mata kommer att passa in i David Moyes lagbygge återstår att se. Men även om Mata kanske inte är den spelartyp United är i störst behov av är det ingen tvekan om att han skulle förstärka United. Övergången skulle också ge en riktigt positiv injektion till en klubb som för närvarande har problem.

Enligt The Telegraph hoppas United kunna värva ytterligare någon spelare innan transferfönstret stänger. Föga överraskande är det en central mittfältare och en vänsterback som är högst upp på Moyes önskelista. Moyes förblir dock försiktig när det kommer till värvningar och om inte rätt spelare är tillgänglig är han beredd att vänta till i sommar.


Källa: Telegraph.co.uk, Bbc.co.uk