Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes om Mata

Precis som Juan Mata har David Moyes pratat med MUTV om Manchester Uniteds senaste nyförvärv. Moyes är förstås mycket glad att Mata nu är Unitedspelare och menar att det bara är början på vad som ska komma men han tror inte på fler nyförvärv i januari.

”Jag är väldigt glad. Han är någon som vi har varit intresserade av under en lång tid. Vi kunde inte säga mycket om det men han har definitivt varit på vår radar under ett par månader i hoppet om att vi skulle kunna få honom. Jag kände aldrig att vi skulle få den möjligheten eftersom jag inte var säker på att Chelsea någonsin skulle sälja honom till oss. Tack och lov så kom vi dit och jag är mycket nöjd att han är här.

”Jag är lite överraskad [att Chelsea säljer till United] eftersom det inte är något som brukar hända, framför allt inte mellan Premier League-lag. Vi har fått en riktigt spännande spelare och en som jag ser fram emot att arbeta med. Han gjorde ett fantastiskt jobb för Chelsea de sista åren med sitt målskytte och sina assist och jag ser fram emot att se honom i den röda tröjan nu och göra det för oss.

”Jag tycker att han är [den bästa spelaren som är tillgänglig]. Jag sa i början att jag inte trodde att det skulle bli många övergångar, även för oss själva. Det var inte meningen på något sätt att vara negativ, det var bara sanningen. Vi hade jobbat bakom kulisserna för att se om det kunde vara möjligt och allt beröm till Ed Woodward och resten av staben i klubben eftersom de fixade spelaren till oss. Som jag har sagt förut ser jag fram emot det och spelarna ser fram emot det. Vi har saknat lite kreativitet på den offensiva tredjedelen av planen och jag hoppas verkligen att Juan kan leverera snabbt för oss.

”Jag vill bygga ett spännande lag. Det har alltid varit sättet jag har velat att min fotboll ska spelas och jag har inte känt till något annat sätt. Jag vill vinna och ge supportrarna något att prata om eftersom jag inte har gjort det tillräckligt. Vad jag kommer att säga är att det här är det första [nyförvärvet] av många som ska komma i framtiden. Jag ser fram emot att Juan ska vara början på det hela.

”Jag tycker att när du spelar så bra som han kan då kan han hantera bollen och ta hand om bollen. När du kommer till Manchester United blir du testad, spelarna kommer att vara de första som testar honom när vi får honom på träning eftersom de vill se vad han kan erbjuda. Jag är säker på att de kommer att uppmärksamma honom på vad vi står för och traditionerna som är här. Han är en spansk landslagsman och vi har signerat honom för en lång tid nu. Förhoppningsvis kan vi få honom att spela och visa exakt vad han kan.

”Ja [jag vill att han ska spela på tisdag] eftersom han inte är långt ifrån formen. Jag vet att han har missat några matcher och kanske inte startat så många matcher som han hade önskat men jag skulle vilja involvera honom mot Cardiff om jag kan.

”Jag tror inte att vi kommer att få några fler [nyförvärv] i januari. Jag jobbar fortfarande på det och försöker göra saker. Vi vet exakt vad vi skulle vilja göra och om det förändras under den sista veckan, vilket kan ske ibland, så kommer vi att försöka. Jag hoppas att det kommer att vara den första av några nya spelare som kommer men mer troligt i sommar.

”Jag tror att vi alla utan tvekan är i behov av ett lyft. Vi har inte gjort det så bra som vi hade önskat. Vi ser på detta som början. Vi måste förbättra oss och jag kommer att försöka ta in några nya spelare för att få det att hända. Som jag sa är Juan förhoppningsvis den första av flera.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com