Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Cardiff

Efter köpet av Juan Mata för £37,1 miljoner råder det åter en viss optimism kring Manchester United. På måndagen meddelade tränare Moyes att Rooney, van Persie och Fellaini åter deltog i träning. I morgon gästas United av Cardiff City med Ole Gunnar Solskjaer som tränare. Norrmannen, en ikon bland hemmasupportrarna, lär få ett varmt välkomnande på Drömmarnas Teater.

Manchester United

Manchester United

SkadorCarrick (fotled, inget datum), Ferdinand (knä, inget datum), Nani (hamstring, inget datum)
TveksammaFellaini (handled), Rooney (ljumske), Van Persie (lår)
AvstängdaVidic (andra matchen av tre)
Form
FFFVFF*
Position7 | 22 | 11-4-7 | 36-27 | 37
Bästa målskyttRooney (9)
Disciplin44 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Rafael-Jones-Evans-Evra-Valencia-Cleverley-Mata-Januzaj-RvP-Rooney.

United kommer till matchen efter att ha förlorat sin sjunde match i PL borta mot stadsdelen Chelsea.  Avståndet till Liverpool på fjärde plats är just nu sex poäng, men då har Fools även bättre målskillnad. På spelarfronten rapporterats både Fabio, försäljning, och Zaha, lån, vara nära just Cardiff. Sedan tidigare har Anderson lånats ut till Fiorentina. I senaste matchen ådrog sig Carrick en skada i fotleden, vilken sägs ta två till fyra veckor att läka. Sedan tidigare är Ferdinand och Nani skadade. Vidic är avstängd som en effekt av hans röda kort i senaste matchen i PL.

För hemmalaget är comebackerna för Rooney, van Persie och Fellaini goda nyheter inför en period då laget måste ta in poäng på ett antal motståndare. Köpet av Mata ger förhoppningsvis ledare, spelare och fans energi att gjuta nytt liv i en annorlunda säsong. Det blir intressant att följa hur Moyes formerar laget mot bakgrund av att Mata säger att han kan spela bakom anfallarna, till vänster, till höger eller centralt.

En möjlig startelva kan vara: DDG-Rafael-Jones-Evans-Evra-Valencia-Cleverley-Mata-Januzaj-RvP-Rooney. Startelvan är något av ett önsketänkande, men Mata lär spelas i något skede av matchen och troligen startar någon av RvP eller Rooney. Fellaini kan möjligen också komma att spelas mot bakgrund av Carricks skada. På bänken kan följande spelare tänkas figurera: Lindegaard, Fletcher, Fellaini (Cleverley), Kagawa (Young), Smalling, RvP (Welbeck) och Chicarito.

Cardiff City

Cardiff City

SkadorTaylor
Tveksamma
Avstängda
Form
OFVFFV
Position20 | 22 | 4-6-12 | 17-38 | 18
Bästa målskyttCampbell (5)
Disciplin27 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Marshall-Théophile-Catherine-McNaughton-Medel-Caulker-Turner-Noone-Gunnarsson-Campbell-Mutch-Whittingham.

Bortalaget kommer, med Solskjaer som tränare, till start med en vinst och två förluster på de senaste tre matcherna i PL. I helgens FA-Cup-match mot Bolton Wanderers på Reebook Stadium vann de efter mål av Campbell i den 50 min. Det är alldeles för tidigt att bedöma Solskjaer som tränare i Cardiff och dessutom har han den senaste tiden rekryterat ett antal spelare. Förutom nämnda Fabio och Zaha (det lånet går troligen igenom enligt Solskjaer) är laget nära att värva anfallaren Jones från Stoke. Sedan tidigare har Cardiff under januari-fönstret värvat de gamla United-spelarna Mats Daehli (Molde) och Magnus Eikrem (Heerenveen). Dessutom har anfallaren Jo Inge Berget (Molde) värvats. I senaste matchen i PL, mot Shitty, ställde Solskjaer upp med följande startelva: Marshall-Théophile-Catherine-McNaughton-Medel-Caulker-Turner-Noone-Gunnarsson-Campbell-Mutch-Whittingham. Denna startelva lär modifieras till morgondagens match.

Historik

United mot Cardiff

Totalt2813-8-753-43
Ligan2713-8-652-39
Hemma145-6-329-23
Sista sex
OVVVVO
Sista sex hemma
VOVOVV
2013-11-24 (PL) Cardiff-United 2-2
1975-03-01 (FL2) United-Cardiff 4-0
1974-08-31 (FL2) Cardiff-United 0-1

Senaste mötet lagen emellan, den 24 november 2013, blev det 2-2 efter att Kim kvitterat ett par minuter in i stopptiden. Cardiffs senaste vinst i en match (på den tiden i Division One) mot United kom 1960 på Ninian Park. På Old Trafford har Cardiff inte vunnit sedan 1954, då med 3-2.

Manchester United – Cardiff City

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 28 januari 2014, 20.45
Domare: Craig Pawson
Odds: United 1,25 | Cardiff 12 | oavgjort 5,5
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay