Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The truth is out there

bytet
Förväntningarna kunde egentligen aldrig infrias. Kanske om RvP och Rooney hade haft ett par matcher i benen och startat bredvid spanjoren, men i samma ögonblick David Moyes valde att låta Juan Mata får Antonio Valencia, Ashley Young, Phil Jones och Ryan Giggs som lekkamrater var 2-0 i princip det maximala resultat som skulle kunna krämas ur nuvarande Unitedtrupp. Trots att vi ställdes mot Premier Leagues jumbo.
Men i dag skiter vi i skönspelet (det är inte så svårt eftersom det knappast fanns något) och gläds åt en hel del annat.
Gläds åt:

 • Det var sant! Juan Mata är en Manchester United-spelare! För övrigt var kanske det enskilt mest overkliga ögonblicket i kväll när vi fick se den mannen och inte den andre mannen med tröja #8.
 • Det var sant! Robin van Persie är tillbaka!
 • Det var sant! Wayne Rooney är tillbaka!
 • Summa summarum: Vi har tre av ligans kanske se-sju bästa offensiva spelare. Jag räknar Suarez, Hazard, Agüero dit också, men sen är det tufft att slå sig in förbi eller kring våra grabbar. Så klart är den trion – tillsammans med Addie J – nyckeln till att ta fjärdeplatsen. För där bakom händer det alltför lite vettigt och alltför mycket fel. Anfall är bästa försvar måste bli mottot våren 2014.
 • Det är sjukt att Juan Mata och Robin van Persie spelar ihop. I United. Föreställ er det hösten 2011.

Gläds också åt:

 • Juan Matas debut. Flest skapade chanser (5), flest passningar rätt på sista tredjedelen, en assist (om än en av de enklare han lär slå, även om han tjänade ihop det efter att ha varit delaktig i första också). Kan inte begära mer. Visade sin fina spelförståelse gång på gång. Det här är ett kärleksförhållande som inte kan misslyckas.
 • Patrice Evras offensiv. Så ska det se ut! Med mer påfyllning (frånvarande som vanligt) från mittfältet skulle det ha kunnat bli ett par assist för vår älskade grodätare.
 • Robin van Persies hårfärgning. Skönt att han fortfarande är fåfäng.
 • Michael Carricks skada är inte allvarlig!

Japp, det här är Manchester United:

 • Jonny Evans och Chris Smalling. Vårt mittförsvarsspel går verkligen i vågor. I dag var ännu en topp, om än mot beskedligt motstånd. Evans borde göra sina Luciolöpningar betydligt oftare. Med tiden skulle det kunna bli ett bra vapen. Och som vanligt när Carrick är frånvarande är det Evans som har bollen mest.
 • DDG:s stenhårda 40-meterspassning på läppen på Ashley Young på stopptid. Och han som sägs vara osäker med dojjorna. Tjenamors, Bosse P.

Nej, nej, nej:

 • Varför låter Moyes tombolan dra den här elvan? Vad hände med Januzaj? Fletcher? Det är som att han försöker och försöker med samma killar på samma positioner och tänker att ”i dag går det nog bra, det gör det”. I dag gjorde det det, men det är inte tack vare den lösningen.
 • Patrice Evras defensiv. Det är inte bara när han varit på offensiv jakt han är överspelad. En mot en känns det som om vilken beskedlig liten pojklagsspelare kan dribbla förbi honom närsomhelst.
 • Efter 1-0 var det som vanligt igen i spelet. Ingenting hände i princip. Youngs chans på Matas lyftning och RvP:s läge efter Evras snabba skarv var väl de enda andra lägena i första halvlek. Mot jumbon. PÅ hemmaplan. Fortfarande saknas en struktur i spelet.
 • Oavsett om han presterar 1+1 går det, för sjuttioelfte gången, inte att komma ifrån att Ashley Young inte är en Unitedspelare. Både inlägget och målet var hög klass, men det är någonting han presterar med längre mellanrum än Nani gör bra prestationer. Not good enough, no.
 • Anfallsspelet var lite mer centrerat i dag, men ändå för krampaktigt största delen av tiden. Det lär väl bli bättre med tiden.

Kräk:

 • Cardiffansen igen. Buade ut Giggs och yrade nåt om att han är ”walesare när han känner för det”. Karl’n gjorde 64 landskamper för er. In hindsight borde han inte ha gjort någon.

Finally:

 • Cabaye till PSG betyder att Matuidi lämnar? För United?
 • På fullaste allvar kan jag inte påminna mig att jag hört en kommentator rabbla lika mycket stats som Holmgren i dag. Inget fel i det, jag älskar ju som ni vet statistik, men det blev lite väl mycket ibland till och med för mig. Kanske saknade en bisittare.
 • Apropå Holmgren påstod han att Rio-Vida fortfarande räknas som ordinarie mittbackspar. Det får han inte mycket medhåll om av er, va?
 • Oerhört glädjande att se Mats Möller hoppa in (och Eikrem på bänken) för ett Ole Gunnar-lett lag på Old Trafford. Jag hade dock gärna sett båda i rött igen, men det är sannolikt inte för sent för någon av dem att återvända.
 • Två inknaprade poäng på Wengers magnifika invincibles! Hurra!
 • Dat Guy? Sjuk? Skadad?
 • Dat Bench!