Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Inga fler köp

På fredagens presskonferens berättade David Moyes att United inte kommer att göra några spelarköp på deadline day. Däremot kommer flera att klubbens unga spelare att lämna på lån. Moyes informerade dessutom om ett relativt bra skadeläge.

”Ni kan lägga ner era kameror. Jag tror inte att de kommer att behövas. Vi har gjort våra affärer,” förklarade Moyes.

Uniteds manager är dock inte besviken på hur januarifönstret utvecklade sig för United:

”Det finns ingen besvikelse. Jag sa i början att vi inte skulle göra så många affärer i januari. Det finns inte en enda anledning till att det blir så.”

Uniteds enda förstärkning blev därmed Juan Mata:

”Han är allt jag trodde att han var. Han är en enastående fotbollsspelare, en bra kille att arbeta med och han har snabbt kommit till rätta. Han spelade bra i matchen, vilket var viktigt eftersom vi ville att han skulle göra en skillnad omedelbart. Jag är medveten om att vi måste ge honom tid att anpassa sig och inte förvänta för mycket för tidigt. Men jag var imponerad av hans första match.”

Flera spelare försvinner på lån

Även om det inte blir några nyförvärv så ser det ut att bli en hektisk dag för United då transferfönstret stänger. Fabio da Silva har lämnat United permanent för Cardiff och Wilfried Zaha är klar för samma klubb på lån (mer om detta i en separat artikel). Tyler Blackett och Tom Thorpe är klara för Birmingham på lån. Vidare har Charni Ekangamene och Sam Byrne tillfälligt lämnat United för Cardiff. Fler lån är vänta innan transferfönstret stänger vid midnatt, något som vi återkommer med.

”Vi har ganska många unga spelare som kommer att lämna på lån innan fönstret stänger,” berättade Moyes.

”Det är för deras utveckling. De letar efter en annan kvalitet på fotbollen. Reservlagsfotboll är inte tillräckligt för dem. Så många av dem kommer att gå på lån, få erfarenhet och komma tillbaka som bättre spelare tack vare det.”

Svår match väntar

United möter Stoke imorgon och behöver tre poäng för att hänga med i kampen om en Champions League-plats. Moyes är som vanligt försiktig i sina uttalanden om motståndarlaget:

”Jag tycker att det alltid har varit en svår plats att åka till för att få ett resultat. Men jag kan säga det om alla Premier League-matcher.

”Jag tycker att Premier League i sig självt ger en annan typ av match på alla platser du kommer till. Jag tycker att matcherna är olika, det finns aldrig två matcher som är likadana. Och jag tycker inte bara att det gäller [i Stoke] utan på alla arenor i Premier League. Det finns inga garantier.”

Skadeläget

Moyes är glad att Robin van Persie och Wayne Rooney är tillbaka i spel. Han berättar också att Marouane Fellaini närmar sig comeback. Vi får dock ingen uppdatering kring statusen på Michael Carrick, Rio Ferdinand och Nani. Nani ryktas för övrigt vara på väg att bli utlånad innan transferfönstret stänger.

”Jag har fått tillbaka [Rooney och Van Persie] och det är fantastiskt att ha dem. Vi har åtanke att de båda kommer tillbaka från skador och vi måste säkerställa att de är redo [innan vi ger dem 90 minuter]. Vi är lite mer försiktiga med Robin eftersom han har varit borta längre. Wayne har varit borta en kortare period. Vi måste ta hand om dem och göra saker rätt.

”Jag tycker att några av våra insatser har varit ganska bra [men] vi har inte lyckats ta vara på våra chanser. När du vill vinna behöver du människor som Robin van Persie, som kommer att ge dig det vinnande målet. Häromkvällen började vi bra och Robin gav oss ett mål efter sex minuter.

”Tyckte jag att insatsen var bättre än i många av de andra matcherna? Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Vad jag hade var spelare som kunde vinna matchen åt mig och ge mig målet vid de rätta tillfällena.

”Felli är på gränsen till spel. Vi behöver ge honom lite matchträning men han är också väldigt nära.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com