Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadeläget: Rio och Carrick nära, Nani borta en månad till

Både Michael Carrick och Rio Ferdinand är nära comeback efter skada och är aktuella för spel mot Stoke på lördagen. För Nani är dock nyheterna sämre och ytterligare en månads skadefrånvaro väntar.

”Nani har haft en svår hamstringskada. Han börjar närma sig nu men jag tror att det kommer att vara omkring en månad tills han kommer att vara redo för spel,” berättade David Moyes.

Nani spelade senast då United förlorade mot Newcastle den 7 december men var oanvänd avbytare två gånger efter det, senast då United besegrade Stoke i ligacupen den 18 december. Då han blev skadad, på träning, trodde man att han skulle bli borta några veckor men detta har alltså förlängts och den senaste prognosen talar alltså om en comeback först i mars.

Annars börjar Uniteds tidigare stora skadelista tunnas ut. David Moyes hoppas att både Michael Carrick och Rio Ferdinand ska kunna spela mot Stoke. Carrick gick ut skadad när United slogs ut ur ligacupen i onsdags förra veckan och det ryktades om en månads frånvaro men det verkar alltså vara betydligt bättre än så. Ferdinand gick ut skadad när United förlorade mot Swansea i FA-cupen den 5 januari.

”Carrick blir bättre med sin fotled och har en bra chans att vara med i truppen. Han blir bättre och har tränat lite. Vi måste bara kontrollera att han kan vrida och vända ordentligt innan vi fattar ett beslut,” sa Moyes.

”Rio är tillbaka i träning och också i truppen. Jag kommer att fortsätta att använda Rio vid de rätta tillfällena, när vi tror att vi kan spela honom.

”Han har gjort en fantastisk insats, framför allt under den första halvan av säsongen. Han har gjort mycket för att hjälpa mig att finna mig till rätta och anpassa mig till det nya jobbet. Han har konkurrens om platserna som mittback men han är högt värderad och ses som en av de rutinerade spelarna här.”

Moyes berättar också att Marouane Fellaini antagligen kommer att vara med i truppen i lördagens match mot Stoke.


Källa: Manutd.com