Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Jones har en chans, Evans och Fellaini ute

På fredagens presskonferens berättade David Moyes att Phil Jones har en chans att medverka mot Fulham på söndag. Jonny Evans och Marouane Fellaini missar dock matchen. Uniteds manager berättade också att det var ett gemensamt beslut att detta blir Nemanja Vidic sista säsong i klubben och att serben kommer att behålla kaptensbindeln resten av säsongen. Vidare pratade Moyes lite om Rene Meulensteen som kommer tillbaka till Old Trafford med sitt Fulham på söndag.

Phil Jones drog på sig en hjärnskakning i förlustmatchen mot Stoke i lördags. Skadan är dock inte värre än att Jones har en chans att medverka i söndagens match.

Det var dock sämre nyheter för Jonny Evans och Marouane Fellaini. Evans blev, precis som Jones, skadad mot Stoke. I Evans fall handlar det om vaden, Moyes säger att han missar söndagens match men vi får ingen information om när han kan vara tillbaka. Fellaini var på väg tillbaka till spel då hans handledsskada nu är läkt. Men då det äntligen började se positivt ut så drog han på sig en ljumskskada på träning och förväntas bli borta en vecka till.

”Marouane drog på sig en ljumskskada på träning, vilket antagligen kommer betyda att han blir borta en vecka till,” berättade Moyes på presskonferensen. ”Hans handled är klart förbättrad men han kände av sin ljumske på träning en dag den här veckan. Vi kommer att hålla ett öga på honom under några dagar.

”Jonny Evans är inte tillgänglig men chansen är stor att Jones kan medverka [mot Fulham]. Han har tränat idag och vi får se hur han mår.”

Rätt tid för Vidic att lämna

I natt avslöjades att Nemanja Vidic kommer att lämna United efter den här säsongen. Moyes berättar att det var ett gemensamt beslut men att han kommer att fortsätta använda Vidic, som förstås behåller kaptensbindeln, under säsongsavslutningen:

”Det var någonting som vi kom överens om tillsammans, jag och Nemanja. Jag tycker att det var det rätta beslutet för både klubben och spelaren.

”Vad jag diskuterade med honom kommer att förbli privat men han har varit en fantastisk tjänare och kapten för Manchester United. Han är kapten och kommer att förbli kapten tills säsongen är slut. Han har varit en fantastisk spelare för oss och vi kommer att fortsätta spela honom.

”Nej [att det offentliggörs nu är inga problem], inte någon som Vida med tanke på vilken man han är. Han är en fantastisk ledare för den här klubben och har tjänat klubben väldigt bra och jag förväntar mig att det ska fortsätta hela vägen till säsongen är slut.

”Jag tror att folk vet att jag har saker i åtanke som jag vill göra och saker som jag ville förändra över tid. Jag kan inte göra allt över en kväll. Det var inte anledningen till det här. Som jag sa var det ett beslut vi gemensamt kom fram till tillsammans. Han kände att det var den rätta tiden för honom. Vi kommer att fortsätta och vi kommer att gå vidare.”

Meulensteen tillbaka till Old Trafford som motståndare

Rene Meulensteen var a-lagstränare i United under Sir Alex Ferguson men han valde att lämna United när David Moyes tog över klubben. Detta då Meulensteen inte var nöjd med de arbetsuppgifter som han erbjöds. Meulensteen är nu manager för Fulham och kommer tillbaka till Old Trafford för att försöka göra livet surare för Moyes. Moyes berättar att han ville att Meulensteen skulle stanna:

”Rene kommer tillbaka. Han hjälpte mig när jag först kom hit och fick jobbet. Jag hade flera samtal med honom och han berättade för mig om hur klubben arbetar, hur den drivs och spelarna.

”Jag hade önskat att han skulle stanna men han valde att lämna på eget bevåg. Han tog över Fulham och förändrade ledarstaben där. Det händer i fotbollsklubbar. Jag ser fram emot att träffa honom på söndag.”


Källa: Manutd.com