U18 åkte ut mot Huddersfield i FAYC

Det blev ingen lyckad alla hjärtans dag för Uniteds U18-lag som åkte ur FA Youth Cup efter nederlag 2-1 borta mot Huddersfield. James Wilson gjorde Uniteds mål i matchen.

Huddersfield tog ledningen efter 14 minuters spel när United hamnade under press och misslyckades med att få undan bollen.

United skulle dock komma tillbaka och det var Uniteds specielle målskytt James Wilson som kvitterade med ett skott ur dålig vinkel, framspelad av Matt Willock. Målfesten var dock inte över och innan första halvlek var färdigspelad hann Huddersfield återta ledningen på straff efter att vänsterbacken Ben Barber rivit ned en Huddersfieldspelare.

I andra halvlek satsade Huddersfield mer på att bevaka sin ledning och United hade svårt att vaska fram några bra chanser. James Wilson försökte, men United kom aldrig riktigt nära och Huddersfield vann rättvist. United missade därmed chansen att eventuellt få möta Manchester city i nästa runda.

Att United åkte ut var inte särskilt överraskande. Det här är långt ifrån den starkaste upplagan United haft de senaste åren. Framför allt fungerar inte försvarsspelet alls men United har problem på fler positioner. Några ljusglimtar finns dock, som James Wilson som är en otroligt skicklig målskytt. Andreas Pereira har mycket poäng i sig, men försvinner för ofta i matcherna. Annars är målvakten Joel Pereira, mittfältaren Sean Goss och yttern Josh Harrop tre spelare som visat framfötterna under säsongen. Man får ändå ha i åtanke att United för två säsonger sedan åkte ut mot Burnley på hemmaplan redan i den tredje rundan med bland annat Adnan Januzaj och Mats Daehli på planen, medan ingen i det Unitedlag som vann FA Youth Cup 2011 har slagit sig in i Uniteds a-lag ännu.

Huddersfield U18 – Manchester United U18 2-1 (2-1)

Uniteds mål: Wilson (26)
United: J.Pereira – Evans, Ioannou (Mitchell 65), Borthwick-Jackson, Barber (Rashford 84) – Janko, Goss, Willock, A.Pereira, Harrop – Wilson