Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Crystal Palace – United

Efter förra helgens spel i FA-Cupen är det åter dags för spel PL. För United innebar förra helgen ett speluppehåll (träningsläger i Dubai) och till helgen möter laget Crystal Palace på bortaplan. United ligger, efter en erbarmlig säsong, på plats sju och har elva poäng till fyran Liverpool, vilket i praktiken är 12 poäng mot bakgrund av en sämre målskillnad. Med det perspektivet betyder matchen mer för hemmalaget, vilket ligger på 15 plats i ligan, två poäng över nedflyttningsstrecket.

Manchester United

Manchester United

SkadorNani (hamstring, mars)
TveksammaEvans (vad), Jones (hjärnskakning), Rafael (hjärnskakning), Welbeck (knä)
Avstängda
Form
FF*VFOO
Position7 | 26 | 12-6-8 | 41-31 | 42
Bästa målskyttVan Persie (10)
Disciplin48 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Smalling-Ferdinand-Vidic-Evra-Valencia-Carrick-Cleverley-Mata-Rooney-RvP

United kommer till matchen med skador på Nani, Evans och Welbeck. Jones och Rafael är högst osäkra till start. I övrigt finns inga skador rapporterade. En möjlig startelva kan vara: DDG-Smalling-Ferdinand-Vidic-Evra-Valencia-Carrick-Cleverley-Mata-Rooney-RvP. Således är risken hög att Januzaj återigen får starta på bänken. Ynglingen har, mot bakgrund av köpet av Mata, vilats på sistone efter att ha spelat mer än väntat i höst. Samtidigt har många fans undrat över Moyes taktik att spela Mata på vänsterkanten. Det lär bli intressant att se hur skotten löser detta dilemma på sikt. Klart är att mer kreativitet behövs på mittfältet. En trolig bänk kan vara: Lindegaard-Jones-Chicarito-Fellaini-Young-Kagawa-Januzaj.

Crystal Palace

Crystal Palace

Skador
TveksammaThomas
Avstängda
Form
FVFVFV
Position15 | 25 | 8-2-15 | 18-34 | 26
Bästa målskyttChamakh (5)
Disciplin31 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Speroni-Ward-Ledley-Dikgacoi-Dann-Delaney-Puncheon-Jedinak-Chamakh-Ince-Bolasie

Crystal Palace har sedan Tony Pulis tog över den 30 november 2013 enbart tagit två poäng mindre än United och är obesegrade i de sista fyra hemmamatcherna (tre vinster och en oavgjord). I den senaste matchen slog Palace West Bromwich Albion på Selhurst Park med 3-1. Under säsongen har Chamakh gjort flest mål (fem i ligan och ett i FA-Cupen). En möjlig startelva kan vara: Speroni-Ward-Ledley-Dikgacoi-Dann-Delaney-Puncheon-Jedinak-Chamakh-Ince-Bolasie. Jerome Thomas uppges ha problem med en ryggskada, men anfallaren Glenn Murray kan vara på aktuell för en plats på bänken.

Historik

United mot Crystal Palace

Totalt4327-9-781-42
Ligan3320-7-662-32
Borta178-5-428-23
Sista sex
VVVOFV
Sista sex borta
FVVOVO
2013-09-14 (PL) United-Crystal Palace 2-0
2011-11-30 (LC) United-Crystal Palace 1-2
2005-03-05 (PL) Crystal Palace-United 0-0

Senaste gången hemmalaget slog United var i maj 1990 (3-0) då Ian Wright gjorde två mål och John Salako ett. I de sista elva ligamötena lagen emellan har United vunnit nio och spelat två oavgjorda. Senaste gången lagen möttes på Selhurst Park, säsongen 2004/05, blev det 0-0. Den gången gjorde Rooney sin första säsong i United. Nämnde Rooney gjorde mål på frispark i hösten ligamöte på Old Trafford (2-0).

Crystal Palace – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Selhurst Park, London
Tid: Lördagen den 22 februari 2014, 18.30
Domare: Michael Oliver
Odds: United 1,5 | Crystal Palace 3,6 | oavgjort 6
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay