Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Rooney kvar till 2019

Manchester United annonserade på fredagskvällen att Wayne Rooney har förlängt sitt kontrakt med klubben. Rooney kommer nu att vara Unitedspelare till juni 2019. Efter karriären kommer anfallaren dessutom att fungera som ambassadör för klubben.

Rooneys nya kontrakt rapporteras vara värt 300 000 pund i veckan. Det betyder att han därmed mest troligt numer är världens bäst betalda fotbollsspelare.

Wayne Rooney skrev på för United i augusti 2004. Han debuterade den 28 september samma år och han satte avtryck direkt genom att skjuta tre mål på Fenerbahce. Till dags dato har han hunnit med 430 matcher och 208 mål för United. Han är för närvarande fyra på listan över Uniteds bästa målskyttar någonsin, bakom Sir Bobby Charlton (249), Denis Law (237) och Jack Rowley (211), och det är högst troligt att han kommer att ta över förstaplatsen på listan innan han pensionerar sig.

Rooney är favorit att bli ny lagkapten i United inför nästa säsong.

David Moyes sa: ”Wayne har varit den bästa spelaren i England sedan jag tog ut honom i Evertons a-lag 2003. Sedan jag blev Unitedmanager i juli förra året har jag trivts med att arbeta med honom och se exakt hur han har utvecklat sin enastående talang. Med hans skicklighet, hans erfarenhet och hans vilja att nå framgångar är han en väsentlig del av mina planer för framtiden och jag är totalt överlycklig över att han har accepterat utmaningen.

”Jag sa i juli förra året att Wayne har en enastående chans att bli en riktig legend i den här klubbens långa och rika historia. Han är bara 42 mål ifrån att gå om Sir Bobby som vår bästa målskytt någonsin och bli den första Unitedspelaren att nå 250 mål för klubben. De här möjligheterna kommer bara till speciella spelare och jag är säker på att Wayne kommer att sätta ett rekord som kommer att ta årtionden att slå. Det här är en riktigt spännande tid för alla som är sammankopplade med klubben.”

Wayne Rooney sa: ”Jag är överlycklig över att stanna i United. I augusti kommer jag att ha varit i klubben i tio år och under den tiden har jag spelat med några fantastiska spelare och vunnit allting jag hoppades att jag skulle när jag först skrev på. Nu har jag chansen att, som en av klubbens rutinerade spelare, att hjälpa de yngre spelarna som kommer fram och att vara en del av ännu ett fantastiskt Unitedlag.

”Fansen har alltid varit en stor del av den här klubben och det stöd som de har gett mig sedan min debut mot Fenerbahce har varit otroligt. Jag är väldigt tacksam till alla Unitedfans världen runt för deras fortsatta stöd.

”Jag är väldigt entusiastisk att vara en del av klubbens framtid och vill tacka David Moyes och Ed Woodward för deras tro och stöd. Jag är övertygad om att det här är början på ännu ett framgångsrikt kapitel i Manchester Uniteds historia.”


Källa: Manutd.com