Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney och Moyes om kontraktsförlängningen

Manchester United annonserade för någon timme sedan att Wayne Rooney har skrivit på en kontraktsförlängning med klubben. I tillägg till korta uttalanden i det officiella pressmeddelandet har både Rooney och David Moyes blivit intervjuade om det nya kontraktet.

”Ja, jag är väldigt glad att ha skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Manchester United. Det här är en av de största klubbarna i världen och att veta att jag kommer att spela här i majoriteten av min karriär är något som jag ser fram emot,” sa Wayne Rooney i en ”intervju” på sin officiella hemsida.

”Jag visste inte riktigt vad som skulle hända [på lång sikt när jag skrev på för United 2004] och det var inte något som jag egentligen tänkte på vid den tiden, jag var bara glad att skriva på för en massiv klubb som Manchester United. Ju mer jag tänker på det så är tio år en lång tid, men när du trivs med din fotboll i en av de största klubbarna i världen och är bekväm där så är det vad som händer. Vi har sett det med spelare som Paul Scholes, Gary Neville, Ryan Giggs och Rio Ferdinand.”

Det är troligt att United missar Champions League nästa säsong men Rooney ser ändå positivt på Uniteds framtid:

”Jag vet att det är vad en del av pressen trodde men det är inte något som bekymrar mig överdrivet mycket. Det är på grund av att jag vet åt vilket håll klubben är på väg och om vi inte lyckas [nå Champions League] den här säsongen så kommer vi att komma tillbaka starkare och ordna en Champions League-plats nästa säsong. Några av de andra lagen spelar bra men vi har en stark trupp här och om vi har en positiv avslutning på säsongen så vet man inte vad som kan hända.”

Rooney menar också att det faktum att United kunde signera Juan Mata bevisar att klubben inte har några problem att attrahera de bästa spelarna i världen. Han passar på att berömma David Moyes och han menar att man måste låta förändringen ta sin tid.

”Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt och ta Manchester United tillbaka till toppen där klubben hör hemma.”

Rooney är medveten om att han har en bra möjlighet att passera Sir Bobby Charlton som Uniteds bästa målskytt någonsin men han säger att det inte påverkade beslutet att skriva på ett nytt kontrakt. Han medger dock att han hoppas att han ska slå rekordet.

Anfallaren passar också på att bemöta diverse rykten som florerat i media:

”Om du tror på allting som du läser i tidningarna har jag begärt att få vara kapten och vill ha något att säga till om i klubbens agerande på transfermarknaden vilket är fullständigt skrattretande och givetvis osant. Förhandlingarna har tagit ett tag men det är inte ovanligt. Det har varit en svår tid för klubben och det har varit mycket som har pågått men förhandlingarna har varit positiva från början.”

Rooney berättar att stödet från David Moyes, Ed Woodward och styrelsen samt lagkamraterna spelade en stor roll i beslutet att förlänga. Han avslutar med att tacka supportrarna:

”Viktigast är att fansen alltid har stöttat mig sedan jag skrev på för klubben, under bra och dåliga perioder. Deras stöd fortsatte under tiden som förhandlingarna pågick och jag kan inte tacka dem tillräckligt.

”Jag vill bara tacka [supportrarna] för allt deras stöd sedan jag kom till klubben och jag vill låta dem veta att jag uppskattar det. Jag är väldigt glad att ha skrivit på ett nytt kontrakt och jag ser fram emot att dela fler speciella ögonblick med dem.”

Moyes: Han är en världsklasspelare

David Moyes pratade med MUTV och han hade förstås bara positivt att säga om att Rooney har skrivit på ett nytt kontrakt:

”Jag är mycket belåten. Han är en världsklasspelare och i mina ögon skulle han aldrig lämna. Han skulle alltid stanna. Jag vill ta fler spelare som Wayne Rooney till Manchester United och ha massor av fotbollsspelare av hög kvalitet här. Vi ville definitivt inte förlora Wayne.

”Han har [förmågan att slå rekord] och det är den typen av mål vi har gett honom. Alla vet hur högt vi värderar Sir Bobby här och spelare som George Best och alla fantastiska spelare som är associerade med den här klubben och Wayne är redan en fantastisk spelare. Men nu har han chansen att bevisa sig själv och bli en av legenderna och slå Sir Bobbys målrekord.”

Moyes säger att han ville att Rooney skulle gå tillbaka till sitt gamla jag med en mer aggressiv och hungrig spelstil. Moyes menar att man inte kan ta bort de bitarna från spelare och att Rooney behöver det.

”[Wayne] är massiv för vad vi vill göra. Vi har Wayne och Juan Mata har kommit. Vi måste bygga igen och börja på nytt. Det är väldigt viktigt att vi behåller spelare som vi tror kan göra ett jobb för oss de kommande åren och Wayne kan definitivt göra det. Han mognar också. Nu ser jag honom som en allsidig lagspelare. Du tittar på insatsen och arbetet som han sätter in, inte bara för sig själv men för laget och jag tror att det är anledningen till att supportrarna verkligen relaterar till honom.”

Moyes berättar också att Wayne Rooneys nya kontrakt och köpet av Juan Mata bara är början på vad han vill göra i United:

”Jag bryr mig egentligen inte om det skickar signaler till resten av ligan, men signalerna är till alla Manchester United-supportrar. Det här är vad vi kommer att göra och det kommer att bli bättre. Jag är besluten på att säkerställa att det blir bättre. Jag har fantastiskt stöd från ägarna och från styrelsen. Och jag kan bara säga att det inte är det sista [vi gör], det är ett som är säkert.”


Källor: Manutd.com, Officialwaynerooney.com