Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Olympiakos РUnited

Det ser ut som att Uniteds enda chans att nå Champions League till nästa år är att vinna turneringen i vår. Första laget som i så fall måste elimineras är de grekiska giganterna, Olympiakos.

Manchester United

Manchester United

SkadorNani (hamstring, mars)
TveksammaEvans (vad), Jones (hjärnskakning), Rafael (hjärnskakning), Welbeck (knä)
Avstängda
OtillgängligMata
Form
F*VFOOV
Position6 | 27 | 13-6-8 | 43-31 | 45
Bästa målskyttVan Persie (11)
Disciplin50 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling-Ferdinand-Vidic-Evra
Valencia-Carrick-Fellaini-Januzaj
Rooney
van Persie

United återvänder till Champions League spel på tisdagskvällen nere i Aten, där Olympiakos alltså står för motståndet. Laget kommer stärkta av 2-0-segern borta mot Crystal Palace i lördags, den andra raka matchen som David de Gea håller nollan förövrigt. I skrivande stund parkerar United på sjätteplats i Premier League hela 11 poäng efter Liverpool på fjärdeplatsen och det är för mycket för att hämta in under våren. Således återstår bara en möjlighet för att nå spel i Europas finaste turnering även nästa år, vinn den i år. United har fått en gynnsam lottning och allt annat än avancemang mot grekerna får ses som ett enormt misslyckande. Bortamatchen blir dock klurig och det blir onekligen intressant att se hur Moyes formerar laget. De Gea står i mål i alla fall, det vet vi. I backlinjen borde samma kvartett som höll nollan mot Palace få fortsätta, då Rafael, Jones och Evans samtliga är tveksamma. På mitten vet vi också säkert att Juan Mata INTE spelar, han är otillgänglig eftersom han spelade i gruppspelet med Chelsea i höstas. Där kommer säkerligen Antonio Valencia att ersätta, och på den andra kanten borde Adnan Januzaj få fortsatt förtroende. Centralt ser jag ingen anledning att splittra på Michael Carrick och Marouane Fellaini, som båda gjorde godkända insatser. Carrick var riktigt bra och genomförde hela 135 passningar.

Framåt kommer Wayne Rooney och Robin van Persie båda finnas med från start, två spelare som bägge gjorde mål i lördags. Holländaren har gjort mål i fyra av de fem matcherna han spelat sedan han återvände från skada i slutet på januari.

 

Olympiakos

Olympiakos

SkadorSaviola
Tveksamma
Avstängda
Form
VVVOVV
Position1 | 26 | 24-2-0 | 78-9 | 74
Bästa målskyttSaviola (11)
Disciplin20 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Roberto
Salino-Papadopoulos-Manolos-Chovelas
Samaris-Machado
Campbell-Ibagaza-Fuster
Valdez

Olympiakos leder den grekiska ligan överlägset, i skrivande stund hela 23 poäng, och är ett lag fullt med stort självförtroende. Närmast kommer laget från en enkel 4-0 seger mot OFI Kreta på bortaplan. Givetvis ska dock inte grekerna ha särskilt mycket att säga till om mot United, men i fotboll kan allt hända, något som United själva fått erfara ett antal gånger under säsongen. Det finns en hel del namnkunniga spelare i grekernas trupp, landslagsmittbacken Avraam Papadopoulos, paraguayanen Nelson Haedo Valdez och gamle Barcelonaforwarden Javier Saviola. Saviola blev dock skadad i helgens ligamatchen. De två spelarna Unitedförsvaret främst får se upp med är den gamla Villarreal-duon Ariel Ibagaza och David Fuster. Ibagaza är en playmaker som kan slå de mest briljanta passningar och Fuster är en skicklig yttermittfältare som gillar att komma in i plan.

Historik

United mot Olympiakos

Totalt44-0-012-2
Champions League44-0-012-2
Borta22-0-05-2
2001-10-10 (CL) Olympiacos-United 0-2
2001-10-23 (CL) United-Olympiacos 3-0
2002-10-01 (CL) United-Olympiacos 4-0
2002-10-23 (CL) Olympiacos-United 2-3

Klubbarna har mötts fyra gånger, och United har vunnit samtliga. Det är helt klart en svår bortamatch som United ställs inför, men det råder inget tvivel om saken att United förväntas vinna båda mötena och således avancera till kvartsfinal i Champions League.

Olympiakos – Manchester United

Turnering: Champions League
Plats: Georgios Karaiskakis Stadium (Piraeus, Aten)
Tid: Tisdagen den 25 februari 2014, 20.45
Domare: Gianluca Rocchi (Italien)
Odds: United 2,1 | Olympiakos 3,25 | oavgjort 3,5
TV: TV6 (HD), Viaplay