Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Olympiakos it is

fänsexn
Roy Carroll and all that. Men grekerna och deras fort Karaiskakis Stadium ger jag just nu inte mycket tanke (förutom att jag lägger in en bild på hur jag hoppas att det ser ut i morgon också). Jag tänker på Champions League ur ett rött perspektiv och på att vi alltså inte varit längre fram än i åttondelsfinal de två senaste säsongerna. Det måste förstås ändras, oavsett hur säsongen sett ut i övrigt.
Pireus kan bli en fortsättning på den lilla minispurt som vi kan både hoppas och kräva att United bjuder oss fans på.
Ingen Jones och ingen Evans finns på plats – det är som det ska vara. Desto mer ovanligt var det att läsa – och sedermera se – att Wayne Rooney satt med en presskonferens inför en CL-match. Jag kan inte påminna mig när det hände senast. Samtidigt är det ingenting jag gått omkring och saknat eftersom jag inte heller minns någonting Wayne sagt i en intervju. Ever. Eller förresten: Jag minns när han blev arg i höstas.
Elvan kan inte se ut på många andra sätt än den som följer. Tombolan KOMMER ATT dra följande elva djävlar:

DDG

Rafael – Smalling – Vida – Evra

Carrick – Fellaini

Valencia – Rooney – Young

RvP

Alternativen är Fletcher, Rio och Giggs. Men eftersom Fellaini var så pass o-dålig senast, kombinerat med att det är tio dagar igen till nästa match, bör han lira igen. Rio? Ja, är inte Rafa redo går Smalling ut till höger och Peckhams finest in bredvid Vida. Ashley Young och Valencia på kanterna?

Ja, bortamatch i slutspelet i Europa. Då går han på rutin och inte på en tonårig supertalang. Det vågar jag lova.

Nani? Ska vara på plats. Och då är han en joker på många sätt.

Dat Guy? Who knows. Han har förvandlats till någon slags maskot den senaste månaden.

* Rene köpte Ryan Tunnicliffe och fick sparken. Nu ska Magath kasta ut Tunnicliffe, mindre än en månad efter att han kom till Fulham. Och han som inte ens hunnit dra på sig en frispark på sina två matcher. Mäktigt cv, på ett sätt, att komma till en klubb och spela mot United och Liverpool för att sedan aldrig mer spela med den.

* Den Perfekte Mannen har slängt ur sig sin sedvanliga dos av kramar till oss alla. Dagens blogginlägg innehöll – som väntat – små guldkorn som: ”I have noticed that my team-mates are very excited about going through little by little. I hope we can do it” och ”I’d like to mention the contest we started in my last entry. As you know, the idea was to be creative and send an image with a number 8, my new number. And you did really well! I have had a great time having a look at your works, that’s why I have created an album on Facebook with some of them. But I have to choose only one as a winner and that is rfspt758 Kayo We will send to you my shirt with my signature this week! Thank you very much to all of you! You are amazing, seriously.

Big hug!

Aaargh. Han är PERFEKT.

 

* Moyes slängde ut det här på pk:n i kväll:

”We have to go as far as possible and win it if we can”
Spelar ett högt spel, det är vad han gör.
* Sista chansen att spela i Champions League i höst är förstås att vinna Champions League i vår. Det lär knappast hända även om Moyes tänker försöka – om dom kan – ta hem bucklan. Men att spelare inte skulle komma till United för att de inte spelar i CL är förstås bara bluff. Det har jag skrivit tidigare och gör det gärna igen. Med pengar och visioner kommer man långt med dagens lirare. Titta på city, Monaco, Anzhi med flera.
As the saying goes: “99 percent of players want to play for Manchester United. The other 1 percent are liars.”
* Det som talar för att vi torskar i morgon är att vi aldrig tappat ens en poäng mot Olympiakos tidigare på fyra försök. Fyra vinster och 12-2 i målskillnad.