Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace – United

United vann med 2-0 mot Crystal Palace i London och hittade därmed tillbaka till det vinnande spåret igen efter tre matcher utan seger. Robin van Persie (straff) och Wayne Rooney (hel halvvolley) gjorde Uniteds mål, Patrice Evra låg bakom båda målen.

I slutändan var det en tämligen bekväm seger för United men det krävdes en straff för att United skulle ta ledningen. United hade förvisso kontroll matchen igenom men hade, som så ofta, svårt att skapa klara målchanser. Med det sagt var det ändå ett stort steg i rätt riktning och förhoppningsvis ger det laget självförtroende inför morgondagens match mot Olympiacos. Om United får med sig ett bra resultat imorgon har man något att bygga på inför säsongsavslutningen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

Trots att Palace inte skapade överdrivet mycket var De Gea tämligen aktiv. Han behövde förvisso inte göra någon riktigt kvalificerad räddning men han agerade stabilt under hela matchen.

Chris Smalling
5

När högerbacken Smalling får fokusera helt och hållet på det offensiva spelet blir det sällan bra. Han fick ofta stora ytor att jobba på men utnyttjade dem inte speciellt bra.

Rio Ferdinand
7

Ferdinand står för en bra insats och hans lugn, både i defensiven och när han hade bollen, var en positiv faktor för United.

Nemanja Vidic
6

Varnad. Vi kommer att sakna Vidic när han lämnar. Fast egentligen har vi ju saknat Vidic sedan hösten 2011. Det här var en insats där det kändes som att ett misstag låg i luften, vilket inte är ovanligt nu för tiden.

Patrice Evra
7,5

2 assist. Evra har varit svag under 2014 men här stod han för årets bästa insats – ja, kanske till och med säsongens bästa insats. Måhända var ledigheten en bidragande faktor. Han ligger bakom båda målen och han skötte också sina defensiva uppgifter med beröm.

Michael Carrick
7

Carrick är en av många spelare som har underpresterat den här säsongen, men mot Palace stod han för den typen av insats som vi förväntar oss av honom. Han vinner boll, står rätt i positionerna, är alltid spelbar och han gör inga misstag i passningsspelet.

Marouane Fellaini
7,5

Utbytt 88. Om Evra eventuellt stod för säsongens bästa insats så är det ingen tvekan om att Fellaini stod för sin hittills bästa insats som Unitedspelare. Han vann bollar och imponerade i passningsspelet. Dessutom var han mer aktiv i offensiven och sökte sig ofta in mot offensivt straffområde. Han borde förstås ha gjort mål i slutet av första halvlek. Han lät sig dock inte nedslås och kan han fortsätta prestera på den här nivån kommer han att få mycket speltid i vår.

Juan Mata
7

Mata hade högerkanten som utgångsposition men han sökte sig ständigt inåt mitten, vilket skapade problem för Palace försvar och han är faktiskt inblandad i båda målen. Fortfarande finns det en hel del detaljer att slipa på i samarbetet med lagkamraterna men det är naturligt. Spontant är jag positivt inställd till den position Mata hade mot Palace, United måste ge honom utrymme centralt om man ska få ut det bästa av honom.

Wayne Rooney
7

1 mål. Nytt kontrakt i fredags, drömmål och en bra insats i lördags.

Adnan Januzaj
6

Utbytt 80. Januzaj får mindre boll och mindre uppmärksamhet när han spelar med Rooney, Mata och Van Persie. På kort sikt gör det honom mer anonym men på lång sikt torde det vara positivt för hans utveckling. Glimtar till emellanåt och snart vänjer han sig vid att få var femte passning istället för var tredje.

Robin van Persie
5

Utbytt 80. 1 mål. Gör mål på straff men är i övrigt tämligen osynlig. Visar dock prov på förbättring när United leder, inte minst genom aktionen som slutar med ribbskottet.

Antonio Valencia

Inbytt 80. Spelar för kort tid för att bedömas.

Ryan Giggs

Inbytt 80. Varnad. Spelar för kort tid för att bedömas.

Darren Fletcher

Inbytt 88. Spelar för kort tid för att bedömas.