Matchrapport: Olympiakos – United 2-0

Katastrofsäsongen fortsätter efter en ny förlust. 2-0-nederlaget mot de grekiska ligamästarna Olympiakos innebär att United har en enorm uppförsbacke inför returen.

United gjorde tre förändringar gentemot ligasegern i lördags. Januzaj, Fellaini och Mata lämnade plats för Valencia, Cleverley och Young. Det gav följande startelva:
De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Cleverley, Young; Rooney, van Persie.

Olympiakos ställde upp med följande lag:Roberto; Salino, Manolas, Marcano, Holebas; Maniatis, N’Dinga; Campbell, Dominguez, Perez; Olaitan.

Matchen

Redan tidigt kunde vi se att United inte var med i matchen och grekerna tog hand om taktpinnen. Även om United under stora delar av första halvlek hade bollinnehavet så var det Olympiakos som skapade målchanser. Ofta kom de till genom argentinaren Alejandro ”Chori” Dominguez och costaricanen Joel Campbell. I den 38:e minuten kommer ledningsmålet när Maniatis skjuter och just Dominguez styr in 1-0 för hemmalaget.

Resultatet stod sig till den andra halvleken och den som hoppades på att se ett United som blivit utskällt av David Moyes i pausen fick se ett bortalag som var ännu sämre i andra än i den första halvleken. Ridån drog fullständigt ner när Joel Campbell tog sig in från högerkanten, tunnlade Carrick och skruvade in 2-0 väldigt snyggt.

Moyes försökte med att byta in Shinji Kagawa och Danny Welbeck för att få liv i laget men det lyckades inte på något sätt och United förlorar rättvist mot ett bättre lag.

Isolerad van Persie

Robin van Persie har inte haft karriärens bästa säsong och har dessutom dragits med en hel del skadeproblem. Sedan han kom tillbaka i spel i slutet av januari har han gjort mål i fyra av fem matcher. I dagens match var han dock väldigt, väldigt osynlig. Det kan dock inte holländaren lastas för helt själv. Faktum är att han bara fick 19 (!) passningar i hela matchen, slog endast 10 (!), varav tre var avsparkar! Han led verkligen av att både Juan Mata och Adnan Januzaj inte fanns med i laget, då han inte blev tilldelad de passningar han ska förväntas få. David Moyes måste lära sig hur han ska använda van Persie, för i nuläget har United en av världens bästa anfallare men hans kvalitéer utnyttjas inte alls.

 Januzaj saknad igen

Av Uniteds sex senaste matcher har Adnan Januzaj bara startat en. Den matchen vann United. Av övriga fem har laget bara vunnit en, hemmamatchen mot Cardiff den 29:e januari. Ikväll, när Ashley Young och Antonio Valencia, återigen, stod för urusla insatser så saknades ynglingen på bänken. Anledningen är oklar, men snart måste Moyes väl ändå lärt sig att Januzaj måste gå före framförallt Young. När Juan Mata inte kan medverka på grund av hans Champions League-spel med Chelsea i höstas, så behövs det någon spelare som bryter mönstret och som bidrar med kreativitet. Statistik är inte alltid det bästa sättet för att mäta prestationer, men jag hittade en intressant detalj på den lysande statistikappen Squawka. Under årets Premier League-säsong så har Ashley Young skapat 13 chanser. Som en jämförelse kan vi säga att på de senaste fem matcherna har Juan Mata skapat 16, och Patrice Evra har skapat 11. Säger en hel del om Youngs insatser tycket jag, men han får ändå fortsatt förtroende av Moyes.

Ferdinand har gjort sitt

Rio Ferdinand är en av mina absoluta favoritförsvarare. Tyvärr har dock tiden nu kommit ikapp engelsmannen som stod för en riktigt dålig insats i Aten. Hans passningsspel, en styrka tidigare, var katastrofalt och det kändes hela tiden som att något kunde hända kring honom som Olympiakos skulle kunna utnyttja. Skadorna på Jones och Evans har sett honom få speltid igen, men nu när de börjar komma tillbaka så bör båda få en längre svit med matcher i laget. Vidic försvinner i sommar, förmodligen Ferdinand likaså, så det behövs verkligen spelas in ett nytt mittbackslås. Nu har Moyes resten av säsongen på sig att göra just det.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS