Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Brom – United

En och en halv vecka efter debaclet på Karaiskasis Stadium är det dags för United att matcha igen. Den här gången så står West Bromwich för motståndet och matchen spelas på bortagräs.

Manchester United

Manchester United

Skador Nani (hamstring, mars)
Tveksamma Evans (vad), Hernandez (knä), Jones (hjärnskakning, höft), Rafael (hjärnskakning)
Avstängda
Form
V F O O V F
Position 7 | 27 | 13-6-8 | 43-31 | 45
Bästa målskytt Van Persie (11)
Disciplin 50 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Fellaini, Carrick, Mata
van Persie, Rooney

Trots det långa uppehållet så har många spelare aktiverats i veckan genom träningslandskamper. Valencia slapp undan en resa över något av världshaven (Ecuador matchade mot Australien i London) medan det var värre för Chicharito och Kagawa som båda har långa resor över Atlanten/Stilla havet i benen. Nu hade en startplats för någon av de båda förmodligen inte varit aktuell ändå (mexikanen drog dessutom på sig en lindrigare knäskada), om nu inte Moyes känner för att rotera lite efter den minst sagt mediokra så kallade ”insatsen” senast. I så fall så ligger nog Welbeck och Januzaj betydligt närmare en startplats och givetvis så är Mata tillbaka nu när det handlar om spel i Premier League igen.

Efter en titt på skadelistan så noterar vi att Nani fortfarande är indisponibel medan Evans, Chicharito, Jones och Rafael är osäkra. Trots att Ferdinand knappast var stekhet mot grekerna samt att det i veckan kom ut att Vidic är klar för Inter till nästa säsong, så tyder mycket på att de båda bildar mittbackspar imorgon. Enda möjligheten att så inte blir fallet är om någon av Evans, Jones eller Rafael är fit for fight. Smalling lär oavsett involveras på något sätt och Evra är förstås gjuten ute till vänster.

På mittfältet så är det läge för Fellaini igen då han kanske kan rida på vågen efter sitt mål för Belgien i veckan. Varken Carrick eller Cleverley fick speltid för England, men jag gissar alltså att den senare bänkas på nytt. Fletcher byttes in för sitt Skottland och är också ett möjligt alternativ, men jag tror som sagt på afrotanken. Jag hoppas på Januzaj/Mata på kanterna men med tanke på att matchen spelas på The Hawthorns så lär Valencia förmodligen spelas istället för den förstnämnde, om nu inte Young gör det, vilket förstås vore hemskt. RvP och Rooney startar längst fram, även om det vore trevligt att få se Welbeck där.

West Bromwich Albion

West Bromwich Albion

Skador Jones, Lugano
Tveksamma Anelka, Sessegnon, Yacob
Avstängda Anelka (avstängd av West Brom i väntan på att FA:s process ska avslutas)
Form
O F O F O O
Position 17 | 27 | 4-13-10 | 31-39 | 25
Bästa målskytt Berahino (4)
Disciplin 55 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Foster
Dawson, Olsson, Ridgewell, McAuley
Morrison, Brunt, Mulumbu, Amalfitano
Berahino
Thievy

West Bromwich Albion har inte vunnit sedan nyårsdagen och hela deras säsong har präglats av oavgjorda resultat varvat med förluster. Under fjolåret så gjorde man sig känt som ett hemmastarkt lag och även om man är något bättre hemma än borta även i år så är det inte alls på samma nivå som under den förra säsongen. W.B.A huserar på platsen precis över strecket och är en av säsongens besvikelser med tanke på den fina åttondeplats som man slutade på ifjol.

Trots detta så är W.B.A fortfarande ett svårslaget lag som har tagit poäng av Chelsea (2 ggr), Arsenal och Liverpool den här säsongen. Dessutom så vann ju W.B.A mötet på Old Trafford i höstas. På listan med skadade och tveksamma spelare så hittar vi en hel del aktade namn. Sessegnon, som var ett ständigt orosmoment i ovan nämnda möte, och Yacob är spelare vars möjlighet att medverka imorgon är oklar. Det står i alla fall klart att Anelka fortfarande är avstängd av klubben efter sitt högst omdömeslösa agerande i samband med en målgest mot West Ham i mellandagarna.

En annan spelare som United hade stora problem med senast var Amalfitano som tvivelsutan kommer att spela imorgon. Slutligen noterar vi att f.d Unitedkeepern Ben Foster står som W.B.A:s sista utpost.

Historik

United mot West Brom

Totalt 123 52-30-41 222-191
Ligan 115 50-27-38 212-177
Borta 61 19-14-28 98-114
Sista sex
V V V V O F
Sista sex borta
V V V V V O
2013-09-28 (PL) United-West Brom 1-2
2013-05-19 (PL) West Brom-United 5-5
2012-12-29 (PL) United-West Brom 2-0

United har, som mot de allra flesta lag, plusstatistik genom åren. Som tidigare är nämnt så slutade höstens möte på Old Trafford med förlust efter en av årets många tveksamma insatser på drömmarnas teater. En match som vi alltid kommer att minnas är fjolårets sista match, som ju också var Fergies sista, vilken var helt overklig och slutade 5-5.

West Bromwich Albion – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: The Hawthorns, West Bromwich
Tid: Lördagen den 8 mars 2014, 13.45
Domare: Jonathan Moss
Odds: United 1,72 | West Brom 4,75 | oavgjort 3,6
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay