Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Liverpool var det bättre laget

United förlorade North West-derbyt mot Liverpool på hemmaplan med 3-0 efter bland annat tre straffar gått emot laget samt att man fick lagkapten Vidic utvisad efter att Daniel Sturridge filmat vid en straffsituation.

”Det är svårt att bedöma matchen som var fylld med straffar och domslut, några var fel och några var rätt”

”Det var en tung dag för oss. Efter halvtid låg vi under med 1-0 efter straff, men jag tyckte inte att det var mer än så. Men att ge bort en straff efter 20 sekunder in i andra halvlek gjorde att vi fick en väldig uppförsbacke.”

På frågan om Liverpool var det bättre laget svarade United-managern: ”Ja, de spelade bättre än oss. Några domslut var till deras fördel vilket var viktigt när de väl fick straffarna. De förtjänade dem ibland, och vid andra tillfällen förtjänade de dem inte alls.”

”Det är bättre om jag inte pratar om dem [domsluten], det är upp till förbundet och man får hoppas att de tar rätt beslut.”

Moyes fick även frågan om hur han ser på striden om en Champions League-plats, där United nu ligger 12 poäng bakom Manchester city:

”Vi kommer att fightas till slutet och får vänta och se hur vi tar oss vidare. Det kommer att bli tufft, men vi ska se vad vi kan göra.”

Rodgers: Sturridge filmade inte

Brendan Rodgers var självklart lyrisk efter segern mot United och tar även Sturridge i försvar efter att han varit inblandad i situationen då Vidic blir utvisad samt Liverpool får straff.

”Jag tycker att vi var enastående, dominansen i matchen var väldigt tydlig från början och hela vägen igenom. Vi skapade ju väldigt många chanser, gjorde tre mål och missade en straff oturligt, men vi kunde har gjort tre elle fya mål till, så jag tycker att vi självfallet är det dominerande laget.”

Rodgers får frågan om Sturridge verkligen filmade vid lagets tredje straff:

”Jag tror att han [Sturridge] förutser kontakten [med Vidic]. Jag tror att han hjälper till lite, men han filmar absolut inte.”


Källa: SkySports.com