Spelarbetyg: United – Liverpool

United föll tungt mot rivalen från Merseyside och tappade med all säkerhet den lilla chansen till en Champions League plats som man hade. Här är spelarbetygen.

Betygsskalan är 1-10 där 4 är usel, 5 dålig, 6 godkänd, 7 bra, och mer än så behöver vi inte ha med oss.

Startelva

David De Gea
6,5

Hade nästan inget att göra förutom straffarna och målet. Chanslös på alla tre, men bjöd på en klassräddning i slutet. Som vanligt jämn, förtjänar bättre för närvarande. En av få som inte sänkt sin prestationsnivå.

Rafael
7

Uniteds bäste. Orsakar visserligen straffen som leder till 1-0 och som startar uppförsbacken men står för en i övrigt mycket bra prestation. Vann 5/6 tacklingar, var ett ständigt offensivt och visade på vilja, hjärta och entusiasm under matchens alla minuter. Dock, idiotisk hands.

Phil Jones
6

Mycket bra första halvlek där han höll koll på både Sturridge och Suarez. Klumpigt agerande vid 0-2 som egentligen avgör matchen. Trots klumpigt agerande såg straffen billig ut. Bra form.

Nemanja Vidic
5

Hade bra koll i första halvlek, men när spelet öppnade upp sig i andra hade han stora problem. Utvisad igen, den här gången felaktigt och även om det inte är någon som helst kontakt med Sturridge så är det en klumpig tackling att göra.

Patrice Evra
6

En ovanligt osynlig match från Evra, som alltid brukar synas på ett eller annat sätt. Stabil defensivt, men erbjöd inget offensivt.

Juan Mata
6

Ut i 87:e. Okej, inte mer. Försökte ta tag i matchen, men skillnaden på löpningarna motståndet tog och vad United gör så förstår man att det är svårt för Mata att skapa chanser.

Marouane Fellaini
5

ut i 75:e. Vinner en del boll, men tappar den också, för långsam i passningsspelet och hinner inte med i vändningarna. Såg klumpigt ut vid flera tillfällen.

Michael Carrick
5,5

Som vanligt flest passningar men lyckades inte sätta något avtryck på matchen och hade problem med Liverpools rörliga anfallsspel. Kan bättre.

Adnan Januzaj
6

Ut i 75:e.Helt osynlig fram tills det att han bytte kant, men då började han skapa problem för Liverpool. Låg bakom Uniteds bästa anfall tillsammans med Rafael, och under den perioden i andra halvlek som United tryckte på var det på hans kant det kändes som att något kunde hända. Borde inte blivit utbytt.

Wayne Rooney
6

Sliter och försöker, men det blev aldrig något. För långsam vid vissa tillfällen, för dålig touch vid andra. Har Uniteds bästa chans men Mignolet räddade. Spelar också fram bra till ett van Persie-läge, men Rooney har gjort mycket bättre matcher.

Robin van Persie
4,5

Helt under isen. Bidrog inte med någonting förutom en stenhård tackling i första halvlek. Får en riktig chans, men nickade utanför. Får lite boll, men han verkar inte heller söka den särskilt aktivt.