U18 föll mot Newcastle

Uniteds U18-lag åkte under lördagsförmiddagen till Newcastle för möte med just Newcastle. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget som avgjorde i den andra halvleken.

United, som slog Middlesbrough med hela 5-0 i förra omgången, hoppades på bygga vidare på det fina spelet men det blev förlust i Newcastle. Det var också hemmalaget som inledde starkast och tvingade Dean Henderson till flera kvalificerade räddningar.

I den starka vinden stack United upp och Matt Willocks skott strök överliggaren, men 0-0 i paus fick båda lagen nöja sig med.

I andra halvlek tog Newcastle ledningen lite oväntat. Newcastles mittfältare Olley får bollen och driver enkelt förbi Uniteds mittfält innan han smäller in ledningsmålet från distans.

United hade annars mestadels av spelet i andra halvlek men hade svårt att vaska fram bra målchanser. Demetri Mitchell nickade Sean Goss hörna men Newcastlemålvakten var bra med och stod för en fin räddning när han tippade bollen över och närmare än så kom inte United som alltså förlorade med 1-0.

Newcastle U18 – Manchester United U18 1-0 (0-0)

United: Henderson – Williams (Reid 88), Tuanzebe, McConnell, Borthwick-Jackson – Rashford (Barber 83), Harrop, Goss, Mitchell – Willock – Fletcher