Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: United mot Bayern München *uppdaterad med matchdagar*

United vände 0-2 till seger 3-2 och avancemang mot Olympiacos. Belöningen blev kvartsfinal i Champions League och där står det nu klart att United ställs mot de regerande mästarna Bayern München. United inleder på hemmaplan den 1 april. Returen spelas den 9 april.

Champions League, kvartsfinaler

  • Barcelona – Atletico Madrid
  • Real Madrid – Borussia Dortmund
  • Paris Saint-Germain – Chelsea
  • Manchester United – Bayern München

Laget som anges först inleder hemma.
Match 1 spelas den 1 och 2 april, returen spelas en vecka senare, den 8 och 9 april.

Ja, det blev alltså svårast möjliga motstånd för United. De regerande mästarna Bayern München är favoriter att vinna titeln även den här säsongen. Bayern gör en magnifik säsong, de är obesegrade i ligan och är framme i semifinal i den tyska cupen, i tillägg till kvartsfinalen i Champions League då. Tyskarna har dessutom redan vunnit VM för klubblag och Uefas supercup. Den enda egentliga plumpen var förlusten i tyska supercupen, där Dortmund blev för svåra.

Bayern tog sig till kvartsfinalen genom att tämligen enkelt besegra Arsenal (seger 2-0 i London följdes upp med 1-1 i München). Dessförinnan hade man vunnit sin grupp bestående av Manchester city, CSKA Moskva och Viktoria Plzen, efter fem segrar och en förlust. Förlusten kom mot Manchester city, som förutom Dortmund i den nämnda tyska supercupfinalen, är det enda lag som har lyckats besegra Bayern den här säsongen.

Det blir svårt, på gränsen till omöjligt, för David Moyes lag.

United har mött Bayern München nio gånger tidigare, samtliga gånger i Champions League. På dessa matcher har United två segrar medan Bayern har tre, fyra matcher har följaktligen slutat oavgjorda. Bäst minns vi förstås finalen 1999 då Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer förvandlade 0-1 till seger 2-1 på övertid. Både 2001 och 2010 möttes lagen i kvartsfinal, och båda gångerna gick Bayern vidare. I tillägg till det möttes lagen i gruppspelet 1998/99 och 2001/02 (då i det andra gruppspelet).

Den första matchen spelas alltså tisdagen den 1 april, på Old Trafford. Returen på Fussball Arena München spelas den 9 april. United får klara sig utan Patrice Evra i den första matchen, då vänsterbacken är avstängd.

Semifinalerna lottas, idiotiskt nog, först efter att kvartsfinalerna är färdigspelade, närmare bestämt fredagen den 11 april.


Källa: Uefa.com